Helyi közélet

2024.05.15. 14:45

Megmenekült a makói kis posta - Galéria

Alig másfél óra alatt véget ért a makói képviselő-testület választások előtti utolsó ülése. Kiderült többek között, hogy biztosított az újvárosi kis posta további működése, illetve hogy a nemrég bővített Hagymatikumban csak annyi a baleset, amennyi bármelyik fürdőben előfordul.

Szabó Imre

A következő, júniusi rendes ülés már a választások után lesz. Fotó: Szabó Imre

Június 30-án jár le az a szerződés, amelynek köszönhetően a makói önkormányzat segítségével tovább működhet az újvárosi kis posta

 – emlékeztetett a szerdai testületi ülésen a polgármester, Farkas Éva Erzsébet.

Mint annak idején megírtuk, a város 2022-ben több mint 12 millió forintot fordított annak az önkormányzati tulajdonú épületnek a teljes körű felújítására, amelyben ez működik. Ennek azonban a makóiak nem sokáig örülhettek, a Magyar Posta ugyanis úgy döntött, takarékossági okokból bezárja. A makói városháza végül megállapodott az állami céggel arról, hogy átvállalja a kis posta fenntartásának minden költségét, sőt még az itt dolgozók bérét és járulékát is fizeti. Így – mostanáig – évi nettó 23 millióért tovább működhetett.

A polgármester elmondta, a hónap elején egyeztetett az illetékesekkel és arra jutottak, hogy az eredetileg másfél évre kötött szerződés határozatlan idejűvé válik, így az eredeti feltételeknek megfelelően továbbra is él, a kis posta nem zár be. A megbeszélésen egyébként szó volt a belvárosi nagy postáról is, amelynek lepusztult állapotáról a közelmúltban ugyancsak írtunk. Ennek felújításával kapcsolatban azonban továbbra sincs pozitív fejlemény.

Mucsi Tamás (DK) a nemrég bővült Hagymatikumban történt balesetekre kérdezett rá. A fürdőt üzemeltető Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Ember Alex válaszának lényege az volt, hogy ahogy minden más hasonló létesítményben, úgy természetesen itt is előfordul ilyesmi, de nem több, mint másutt. Az új részleg csúszdáján több mint 3 ezer csúszásból 3 kisebb baleset történt, ám mindegyik abból adódott, hogy a vendég nem rendeltetésszerűen használta a létesítményt, nem a kivitelező vagy az üzemeltető hibájából. 

Ettől függetlenül mindegyiket kivizsgáljuk, és ha tehetünk valamit a még nagyobb biztonságért, megtesszük

 – hangsúlyozta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában