A választás tétje Hódmezővásárhelyen: háború vagy béke, helyben topogás vagy továbblépés

2024.05.14. 18:10

Szijjártó Péter Grezsa Istvánt ajánlja polgármesternek - Galéria

Grezsa Istvánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét ajánlotta a hódmezővásárhelyiek figyelmébe Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta, ha Grezsa István megnyeri a polgármester-választást, akkor a kormánnyal együttműködésben megnyílik a lehetősége, hogy Vásárhelyen is meginduljon a fejlődés.

Kovács Erika

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, van egy békepárti polgármesterjelöltjük Vásárhelyen, Grezsa István már bizonyított. Fotó: Karnok Csaba

Hódmezővásárhelyen járt kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki találkozott Grezsa Istvánnal, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével és a képviselőjelöltekkel. A találkozó után a tárcavezető és a polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatót tartottak.

A polgármester az elmúlt években mindennap szidta a kormányt

– Szijjártó Péter látogatása azért kiemelt jelentőségű számunkra, mert egy akkora város, mint Hódmezővásárhely nem lehet haragban a kormánnyal. Az elmúlt 6 évben szinte naponta válogatott gyalázkodások hangzottak el, ha Magyarország kormánya szóba került. Ez is azt jelzi, hogy június 9-én gyökeres változásokra lesz szükség. A magyar kormány támogatása nélkül nincs esélyünk arra, hogy megfordítsuk azt a katasztrofális demográfiai folyamatot, ami városunkban zajlik – mondta a sajtótájékoztató elején Grezsa István, a hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. 

Nem csak az asztalról lehullott morzsákat szeretnék szedegetni

– Ahhoz, hogy változást érjünk el Hódmezővásárhelyen, egyrészt ugyanazt a kérdést kell eldöntetünk, mint az európai parlamenti választáson: háború vagy béke, illetve azt, hogy helyben topogunk, vagy továbblépünk. Vásárhely nem tud továbblépni, ha legalább két közepes méretű, legmagasabb technikai színvonalú hightech üzemet nem hozunk a városba – emelte ki Grezsa István, hozzátéve, nem szeretnének a folyamatok után kullogni, csak az asztalról lehullott morzsákat összeszedni.

Szijjártó: Márki-Zay Péter a legháborúpártibb polgármesterjelölt

– Június 9-e a legkülönlegesebb jelentőségű Hódmezővásárhelyen lesz, ugyanis Magyarország legháborúpártibb polgármesterjelöltje itt indul a városvezetői tisztségért. Ha Márki-Zay Péter 2022-ben megnyerte volna a parlamenti választást, akkor ma Magyarország nyakig lenne az Ukrajnában zajló fegyveres harcokban – fogalmazott Szijjártó Péter. Véleménye szerint Márki-Zay Péter az elmúlt években minden erejét és idejét arra szánta, hogy az Orbán-kormánnyal szemben harcoljon, Vásárhely fejlődésével nem foglalkozott.

– Jobb megoldásunk van Hódmezővásárhely számára: van egy békepárti polgármesterjelöltünk, aki a legfontosabb feladatának Hódmezővásárhely fejlesztését tartja. Grezsa István már bizonyított a kormányzati munkában, ráadásul egy rendkívül nehéz területen, az Ukrajnával való kapcsolattartásban. Ha Grezsa István megnyeri a polgármester-választást, akkor a kormánnyal együttműködésben megnyílik a lehetősége, hogy Hódmezővásárhelyre is munkahelyteremtő beruházások érkezzenek, és olyan korábbi fontos célokra is forrás jusson, mint az útépítés, a gimnáziumok felújítása, az ipari park bővítése, vagy éppen naperőműpark építése a város szomszédságában – közölte Szijjártó Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában