Szegedi hírek

2024.06.10. 14:00

Két Szeged járási településnek új polgármestere lett

Szeged járásban két településnek lesz új polgármestere. Újszentivánon a korábbi polgármester győzte le a mostanit a járás legszorosabb küzdelmében, Kübekházán pedig lemondott a képviselőtestület, így teljesen újat választottak. A legnagyobb arányú győzelmet Domaszék jelenlegi polgármestere aratta.

Delmagyar.hu

Fotó: Unger Tamás

Szeged járás 12 települése közül kettőn már a választások megkezdése előtt is biztos volt, ki lesz a polgármester, mivel egy jelölt indult. Dócon és Röszkén is a jelenlegi polgármester újrázott: Turda Gábort a választók 57,34 százaléka, Borbásné Márki Mártát 47,38 százalékos arányban erősítették meg hivatalában.

A járásban a legtöbben Újszentivánon járultak az urnákhoz: a részvételi arány itt több mint 70 százalékos volt. A településen Bodó Imre jelenlegi polgármesternek három kihívója volt, köztük a korábbi polgármester is. Putnik Lázár le is győzte a szavazatok 39,22 százalékának bezsebelésével, így ismét ő vezetheti a települést. Kübekházán teljesen új képviselőtestületet és polgármestert választottak – utóbbi posztra két jelölt volt. A választásra jogosultak 58,99 százaléka ment el szavazni és a többség, 55,29 százalék – Pungor Editnek szavazott bizalmat. 

A többi településen mindenhol a jelenlegi polgármestert választották újra. Sándorfalván három polgármesterjelölt volt, a szavazásra jogosultak 58,22 százaléka ment el voksolni. Gajdosné Pataki Zsuzsanna több mint 56 százalékos eredménnyel nyert, így folytathatja a munkát. Algyőn a 3 jelölt 60,42 százalékos részvételi arányt tudott elérni a lakosság körében. Molnár Áron 56,29 százalékkal nyert. Deszken két jelölt volt, 56,58 százalékos részvételi arány mellett Király László több mint 77 százalékkal nyert. Tiszaszigeten 58,9 százalékos részvételi arányt hozott a két jelölt küzdelme, ami Ferenczi Ferenc 81,26 százalékos győzelmét hozta. Szatymazon volt a legkisebb a részvételi arány. A településen, ahol a jelenlegi polgármesternek, Barna Károlynak csupán egy kihívója volt, a választásra jogosultak 45,86 százaléka ment el voksolni. Barna Károly 71.36 százalékkal lett újra polgármester. Domaszéken szintén két jelölt volt, a részvételi arány 51,99 százalékos volt. Ott Sziráki Krisztiáné lett a voksok 87,45 százaléka, amivel a kistérség legnagyobb arányú győzelmét aratta. Ferencszálláson szintén két jelöltre a választásra jogosultak 60,95 százaléka ment el voksolni. Jani János nyert 77,44 százalékkal. Klárafalván 3 jelölt volt, ott a részvételi arány 58,57 százalék volt és Boros Zsolt Mihály a szavazatok 70,71 százalékával maradt polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában