Művészet

2019.10.04. 12:45

Szombaton nyílik az Őszi Tárlat

Két kiállítás is nyílik ezen a napon.

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatra válogatják a műveket. Fotó: Arany-Tóth Attila

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában szombaton déli 12 órakor nyílik meg a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat. Köszöntőt mond Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja Kőnig Frigyes Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Közreműködik Mózes Tamara énekes, zongoraművész. A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat december elsejéig tekinthető meg.

Ezt követően 13 óra 30 perckor a Tornyai János Múzeumban nyílnak meg a tavalyi, a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazottjainak kiállításai. Ámmer Gergő Tornyai-plakettes szobrászművész A tökéletlenség harmóniája, Kaliczka Patrícia Rudnay Gyula-ösztöndíjas festőművész Fehér Eufrátesz, valamint Rózsa Luca Sára Fiatal Festők Nívódíjas festőművész Thy will be done (Legyen meg a te akaratod) című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállító művészeket Fehér Dávid művészettörténész méltatja, a megnyitón a zenei közreműködő Zoltai Attila lesz. Ezek a kiállítások november 10-ig lesznek látogathatók.

(borítóképünk nyáron készült: a műveket válogatták a tárlatra. Fotó: Arany-Tóth Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában