A jazz világhírű mesterei Szegeden

2019.11.07. 17:44

Pénteken kezdődnek a Szegedi Jazz Napok

A Szegedi Jazz Napok a műfaj egyik legrangosabb hazai eseménye, a szervezők idén is kiemelkedő muzsikusokat hoztak Magyarországra.

K. T. I. 

Charles Tolliver és együttese is fellép az idei Szegedi Jazz Napokon. Fotó: DM

A közel öt évtizede működő Szegedi Jazz Napok a műfaj egyik legrangosabb hazai eseménye. A szervezők idén is kiemelkedő muzsikusokat hoztak Magyarországra. A koncertek pénteken és szombaton 19.30-kor kezdődnek Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.

Charles Tolliver és együttese is fellép az idei Szegedi Jazz Napokon. Fotó: DM

A fesztivál a lengyel jazz két kiválóságával, Bernard Maseli és Krzysztof Scieranski koncertjével veszi kezdetét. Majd Európa első számú trombitása, a norvég Nils Petter Molvaer zenél. Trombitán játszik, amit elektronikus effektekkel színesít. Őt Kőszegi Imre együttese követi Szandai Mátyással és Bacsó Kristóffal. Utánuk Lajkó Félix lép fel.

Szombaton az újvidéki Zemljani együttes mutatkozik be. Tagjai olasz, bolgár, szerb és magyar gyökerekkel rendelkeznek. A főműsorban Dresch Mihályé a színpad. Játékában egyszerre jelenik majd meg az ethno-jazz és a falusi népzene. Az idei fesztivált Charles Tolliver All Stars együttese zárja. Személyében az amerikai fekete zene mesterét láthatjuk, hallgathatjuk meg. Az egyik legjobb jazztrombitásként tartják számon. Itt lesz vele a szaxofonkolosszus Jesse Davis, minden idők egyik legjobb bőgőse, Buster Williams, valamint a doboslegenda Lenny White.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában