Az egyházi közösségi élet szegedi motorja

2019.12.06. 14:12

A családokért él Aranyembörünk, Thorday Attila

27 éve pap Thorday  Attila, az egyházi közösségi élet szegedi motorja. Mint mondta, manapság van csak igazán nagy szükség a közösségépítésre.

Szeged – 2019.12.03. Aranyember -Thorday Attila az Újszegedi plébánia plébánosa. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

 

Thorday Attilának már gyermekkora óta része az egyház, iskolásként ministrált, piarista gimnáziumba járt, mégis a tanári pálya vonzotta, és mivel matematika–földrajz szakpárosítás csak Szegeden indult a nyolcvanas években, ide jött tanulni. Egyetemista korában döbbent rá, hogy évfolyamtársai szinte semmit nem tudnak az egyházról, ő pedig kész volt megosztani velük tapasztalatait. 21 évesen ismerte fel papságra szóló élethivatását. Lelkipásztori szolgálatát Újszegeden kezdte, majd a dómban folytatta. 25 esztendeje oktat a teológiai felsőoktatásban Budapesten, illetve Szegeden. Szentmihályon volt plébános, amikor kibontakozott közösségépítő karizmája: létrehozta a Családi Napközit, ami több mint egy évtizede működik, ma már Családi Bölcsőde Hálózatként 7 csoporttal és 3 telephellyel. Thorday Attila 2013 óta vezeti az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániát, ahol összefogja a helyi kezdeményezéseket.

Erről, és a kezdetekről és a család fontosságáról beszélt lapunknak. Cikkünket keresse a szombati Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában