„Nem a tankönyvet, hanem a diákokat kell tanítani”

2019.12.17. 18:29

Gál Béla: a becsületesség tesz kiszámíthatóvá, talán szerethetővé

„A tanítás önmagában is tehetséggondozás” – fogalmazott Gál Béla nemrégiben a Mentorháló, illetve a Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézet által szervezett szegedi előadáson. A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium legendás igazgatójának harmincnyolc éves pályája zárult le az intézményben, amikor az elmúlt tanévben nyugdíjba vonult. Tanításról beszélgettünk, pályaválasztáshoz adott segítséget, unokáiról mesélt.

Szeged – 2019.11.15. Beszélgetés Gál Bélával, a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium igazgatójával a Somogyi könyvtárban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Nem hagytam fel teljesen a tanítással; vannak magánóráim, és a Szegedi Tudományegyetemen is tartok előadásokat. Például jövőre majd a Galápagos-szigetek élővilágáról, ahová végre eljutottam – mesélte a Radnóti Miklós Gimnázium legendás igazgatója, aki az előző tanévben ment nyugdíjba.

Tanításról beszélgettünk, pályaválasztáshoz adott segítséget, unokáiról mesélt. Cikkünket keresse a szerdai Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában