Helyi kultúra

2019.12.03. 08:06

Te mit tudsz? – Színpadi verseny kicsiknek és nagyoknak

34. alkalommal rendezi a BFMK Vásárhelyen a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált, melynek a fiatalokat megszólító elnevezése: „Te mit tudsz?”. Műfaji megkötés és korhatár sem volt, összesen 22, a megye több települését képviselő produkció mutatkozik be az elődöntőkben. Öttagú zsűri választja ki a legjobbakat, melyek részt vehetnek a december 14-én 18 órától rendezendő fináléban.

Imre Péter

Az amatõr mûvészeti fesztivál Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter.

Fotó: Imre Péter

– Fontosnak tartjuk, hogy felkutassuk a tehetségeket, bemutassuk őket a közönségnek, és a jövőben is teret, lehetőséget biztosítsunk számukra a szerepelésre, például városi ünnepségeken – mondta Varga Anikó, a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője. Hozzáfűzte: kiemelendő a Kozmutza részvétele, pedagógusaik sok munkával, szeretettel tanítják be diákjaikat, és a zenével, a színjátszással örömöt okoznak, sikerélményt adnak nekik.

 

A nevezésekből kiderült: a kínálatban van ének, modern és néptánc, próza, hangszeres zene, a minden évben visszatérő Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pedig a Miegymás színkottás együttesével és színjátszó csapattal is nevezett a seregszemlére. Az érdeklődők mindkét csapatot láthatták tegnap délután. A fiatalok ügyesen zenéltek – az sem rontotta előadásuk értékét, hogy a technika cserben hagyta őket, illetve a színészi tehetséggel megáldottak az öreg halászról és nagyravágyó feleségéről szóló mesét mutatták be. Az aranyhalnak most is meggyűlt a baja a telhetetlen asszonysággal. Megható volt látni a produkciókat.

Aki kíváncsi az őszinte, tiszta amatőr művészetre, az ma 16 órakor látogasson el a BFMK-ba – újabb döntőre esélyes előadásokat láthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában