Színházról gyerekeknek

2020.09.16. 16:28

Különleges tanóra

Rendhagyó irodalomórán vettek részt kedden a Jerney István Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai.

Koós Kata

Szeged - Kiskundorozsma 2020.09.15. rendhagyó irodalomórát tartottak a Jerney János Általános Iskolában, Büky Bea színésznõ beszélgetett Lázár Zoltán igazgatóval és a diákokkal a színészet és a színház világáról. fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A járványhelyzet miatt nincs mód arra, hogy csoportosan, tanóra keretében látogassák a diákok a Somogyi-könyvtár Dorozsmai Fiókkönyvtárát, annak vezetője, Paksi Pauletta úgy döntött, házhoz viszi a könyvtári foglalkozást.

A 91. Ünnepi Könyvhét és a Köszönjük Magyarország! program keretében Büky Beáta, a Szegedi Pinceszínház színművésze vendégeskedett az osztályban. A színésznővel Lázár Zoltán iskolaigazgató beszélgetett.

Büky Beáta Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek című gyermekmonológjával kedveskedett a diákoknak, akik a felolvasást követően gyorsan feloldódtak. Lelkesen osztották meg saját tapasztalataikat a témában.

A tanóra második felében a színjátszó osztály tagjai érdeklődve faggatták vendégüket az Abigél színdarabról, melyet közösen tekintettek meg irodalom-tanárnőjükkel a hétvégén. Kiderült, az előadásban a kedvenc karakterük a Büky Beáta által megformált Horn Mici volt. A színésznő lelkesen mesélt nekik a produkció kulisszatitkairól, többek között a kacagtató, véletlen bakikról, szövegtévesztésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában