Helyi kultúra

2020.09.09. 18:56

Rockoperában táncolt a makói Forgatós

Egy óriási, háromszintes szín­­padon léptek fel; a táncok mellett csatajelenetek, lakodal­­mi, báli szín és lovasbemutató is színesítette a műsort.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Újabb nagyszabású színpadi produkcióban vettek részt a Forgatós táncosai – tudtuk meg Doktor Lászlótól, a táncegyüttes vezetőjétől. Ezúttal arra kaptak felkérést, hogy produkciójukkal a Kőszívű ember fiai című rock­operát tegyék látványosabbá az érdi Nemzeti Lovasközpontban. Doktor László pedig a koreográfusa volt a Komáromi Magyarok Dalszínháza által bemutatott két és fél órás előadás táncos jeleneteinek.

– Minden évben részesei va­­gyunk hasonló produkcióknak. Ez annyiban volt különleges, hogy nagyon rövid időnk volt a próbákra, ráadásul közben haza is kellett jönnünk a makói augusztus 20-i ünnepségre – mondta Doktor.

A telt házas, nagy sikerű produkcióban több mint kétszázan, köztük 10 makói táncos pár lépett fel. Az egyik résztvevő, Dékány Sándor azt mondta, a legnagyobb kihívás számukra az autentikus néptánccal foglalkozó táncosként az volt, amikor a báli jelenetekben, annak megfelelő jelmezben keringőzniük kellett. A csapat ezt a koreográfiát is parádésan megoldotta. A be­mutatót a közszolgálati televízió stábja felvette, azt azonban egyelőre nem tudni, mikor kerül adásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában