a karácsony igazi jelentőségére fókuszál

2020.11.26. 17:40

Online közvetíti ünnepi bemutatóját a bábszínház

Bár a szegedi Kövér Béla Bábszínház kapui ideiglenesen bezárultak a járványhelyzet miatt, közönségének mégsem kell lemondani soron következő, ünnepi bemutatójuk megtekintéséről.

Koós Kata

Szeged – 2020.11.26. A Bábszínház adventi előadása – Lakjatok mi szívünkben címmel. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A Boráros Milada, cseh származású rendező által színpadra álmodott, Lakjatok mi szívünkben című produkció próbafolyamata lassan végéhez érkezik. Az előadást jövő hét közepén három kamerával rögzítik, a felvételt pedig december 6-tól minden adventi vasárnapon online sugározza majd a bábszínház honlapján.

A bábfilm az intézménytől megszokott, 1200 forintos jegyár ellenében megtekinthető.

Az énekekben bővelkedő darab különlegessége, hogy a szent család betlehemi szálláskeresésének és a kis Jézus születésének története korunkban elevenedik meg. Mária és József egy mai város házainak ajtajain kopogtat, hogy hajlékra leljen. Az angyal nem a pásztoroknak, hanem a 21. század emberének hozza az örömhírt. Napjaink városlakói azonban mindig rohannak, idegeskednek, nem érnek rá sem az ünnepre, sem az örömhírre, sem a kis Jézusra.

A Lakjatok mi szívünkben produkció a karácsony valódi üzenetéről mesél közönségének.
Fotó: Karnok Csaba

A karácsonyi vásárban mindenki hatalmas csomagokkal siet, habzsol, költekezik és hajszol egy élményt, egy érzést, melynek éppen habzsolva, sietve, költekezve és hajszolva nem lehet valódi részese. Az angyal eközben mindent megtesz, hogy meghallják, de a vásár zsivaja és túlékesített színpompája miatt észre sem veszik.

Majd hirtelen sötét lesz, a tömeg egy pillanatra elnémul, és megáll. Az angyal alakja felragyog az éjszakában, üzenete pedig a csendben végre a szívek legmélyéig hatol.

– Ahogy az angyal üzenete beköltözik az emberek szívébe, úgy szeretnénk, ha e nehéz időkben társulatunkat is megőrizné szívében közönségünk. Ahogy mi őrizzük nézőinket a szíveinkben – mondta Kiss Ágnes, igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában