Bővítették az eszközparkot

2020.12.08. 20:18

Modern technológiával oktatnak a vásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában

Számos egyéb mellett építőipari, elektronikai és elektrotechnikai, gépészeti, fa- és bútoripari ágazatban kínálnak képzéseket a HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában. Szakoktatásukat modern technológia támogatja. 

T. Sz.

Modern eszközökkel bővült az iskola eszközparkja. Fotó:

Az egyre fontosabb, élethossz­ra szakmát és hivatást adó szakképzés kiemelt helyi sarokköve a mostani, összességében 15 millió forintos segítség

– fogalmazott Pap András intézményvezető a legutóbbi beruházásról.

Modern eszközökkel bővült az iskola eszközparkja. Fotó: HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola

Hozzátette, nagyon fontos fejlődési lépcsőfokhoz érkeztek, hiszen a hegesztőberendezés mellé 12 milliós összértékben vehettek át informatikai eszközöket kormányzati támogatással. Ezentúl négy darab MIG-200 típusú hegesztőgép, ugyanennyi hegesztőkocsi, illetve nyomásszabályzó, három lánghegesztő vágókészlet, valamint tizenöt automata hegesztő fejpajzs is segíti az oktatást.

Mondanom sem kell, hogy ezekkel a mai kor igényeit mindenben kielégítő gépekkel tanulóink munkaerőpiaci lehetőségei rendkívül kibővülnek. A most érkezett kormányzati támogatás számos szakképesítés alap­oktatásában, illetve az ágazati alapvizsga, valamint a szakmai vizsgák lebonyolításában nyújt komoly segítséget

– hangsúlyozta az intézményvezető.

A hegesztőberendezéseket a hegesztők, a karosszéria­lakatosok, a mechatronikai technikusok, az autószerelők, a gépjármű-mechatronikai technikusok és a gépi forgácsolók is használhatják. Az, hogy a Kalmár tanulói megismerkedhetnek a munkaerőpiacon alkalmazott technológiával, megkönnyíti későbbi elhelyezkedésüket.

A hegesztéstechnikai eszközök után a legmodernebb elektronikai berendezések is megérkeztek az intézménybe, mintegy 1,7 millió forint értékben. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum eszközparkfejlesztése a magyar kormány és az önkormányzat által támogatott Modern városok program keretében valósulhat meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában