Helyi kultúra

2020.12.04. 14:08

Téli aktualitások a Szegedi Pinceszínházból

delmagyar.hu

20201020 Szeged Sajtótájékoztató Szeretlek Faust/Mindszenty c. darab bemutatójáról a Pinceszínházban. Képen: Kis Kata és Büky Bea, színészek, Varga Bálint, a Szegedi Pinceszínház művészeti vezetője, Beszterczey Attila színész, Réti Barnabás színész, Gargya Balázs, Rácz László, színészek Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csana / Archív fotó

Amíg a személyes találkozás várat magára, a társulat addig is minden alkalmat megragad, hogy kapcsolatban maradhasson, és karácsony közeledtével együtt ünnepelhessen nézőivel.

  • Egy Online Adventi Kalendárium keretében a Tíz perc rádiószínház című sorozat legszebb meséivel és karácsonyi történeteivel kedveskednek legifjabb nézőiknek – illetve ezúttal hallgatóinknak. December 1-jétől 25-ig minden este új, gyermekeknek szóló rádiójáték lesz elérhető a színház Facebook-oldalán. Így karácsonyra vidám és szívmelengető adventi kalendárium áll majd össze kedvenc magyar népmeséinkből, Janikovszky Éva, Szepesi Mária, Móra Ferenc és Wass Albert műveiből a családok megörvendeztetésére.
  • Emellett, hogy a kultúra rajongói ezen a télen se maradjanak színház nélkül, és még ünnepibbé varázsolják az adventi készülődést, advent minden vasárnapján közzétessznek egy-egy kedvelt előadást a Pinceszínház repertoárjából. Ezek mindegyikét egy héten át tekinthetik majd meg az érdeklődők a színház közösségi felületén, mégpedig teljes terjedelemben és ingyen. Az akciót Pozsgai Zsolt Szabó Magda-átirata, a szeptemberben nagy sikerrel bemutatott Abigél indította november 29-én, az elkövetkezendő hétvégéken pedig további közönségkedvenceket láthatnak majd az oldalunkra látogatók.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában