Örök emberi értékek

2021.01.15. 21:38

Új közösségi teret kaptak a reformátusok

Tóth A. Péter

A közösségben felértékelődnek a kapcsolatok. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Gyülekezetünknek hívogató, nyugalmat árasztó, lelki feltöltődésre alkalmas, ápolt templomkertje van. Ügyelünk arra, hogy az Úr háza melletti kert méltó legyen Istenhez – mondta lapunknak Czirokné Botár Éva lelkipásztor.

1947-től anyakönyveztek a petőfitelepi református templomban, mégis, harminc évvel ezelőtt csupán féltucatnyian jártak istentiszteletre. Jelenleg körülbelül negyvenen-ötvenen járnak rendszeresen,

Czirokné Botár Éva és Gyatyel Péter együtt szolgálnak. Énekkari, hittanos foglalkozások mellett Biblia-órákat tartanak, valamint a Kék Kereszt iszákosmentő misszió is fontos szerepet játszik közösségük életében.

A közösségben felértékelődnek a kapcsolatok.
Fotó: Kuklis István

– A kis közösségeknek óriási erejük van, valamennyien jól ismerjük egymást, jóval személyesebb tud lenni a gyülekezet. Kapcsolatok alakulnak ki az emberek között, figyelemmel kísérik egymás nehézségeit, gondjait, szívesen és önzetlenül segítenek egymásnak. Lelkészként is sokat tanulok az idősektől – folytatta.

A petőfitelepiek szeretik a templomkertet, de kültéri programjaik az időjárás viszontagságainak voltak kitéve. Tavaly a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz pályáztak. Megnyerték a támogatást az udvaron málladozó, életveszélyessé vált régi garázs lebontására, és egy új közösségi tér építésére. Szentestére elkészült a tetszetős épület.

– Ránk köszöntött a karácsony, és a vírus miatt nem mertünk a családokkal a szentestén a templomban ünnepelni. Ekkor kínálta magát a szabadban álló, új közösségépítő terünk, mint Isten karácsonyi ajándéka. Fenyőfát is tettünk bele, asztalt, ünnepi terítőt, mécsest. Megköszöntük illendőképpen az Úr Jézusnak, hogy karácsonykor eljött hozzánk, Petőfitelepre. Hálásak vagyunk az áldásért, és azért is, hogy első alkalmunk éppen a szentestei ünnepségünk lehetett – ezzel zárta gondolatait a lelkipásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában