legszebb magyar könyvborítóit

2021.02.23. 13:34

Két megyei írónő is nyert

A tavalyi év legszebb magyar könyvborítóit kereste a GCK’s Book Review blog. Tizenöt kategóriában több száz kiadvány versenyzett a megtisztelő címért, a többszörös szűkítés után pedig a 3-3 fős döntős mezőnybe három megyei írónő öt könyve is bekerült.

B. E. Belle szentesi és Pap Éva szegedi írónő is nyert.

Februát 22-én kihirdették a közönségszavazás által kialakult végeredményt, amely három megyei kötődésű könyv sikerét hozta. Történelmi romantikus kategóriában a szegedi írónő, Pap Éva: És újra felkel a nap című műve nyert, a szentesi B. E. Belle pedig két kategóriában is elhozta az első díjat. Regény kategóriában Árvák című könyve nyert, novella kategóriá­ban pedig Szinglik című kötete.

Mindhárom győztes borítót ugyanaz tervezte: mindegyik Faniszló Ádám munkája.

Érdekesség, hogy kortárs kategóriában két Csongrád megyei döntős volt, B. E. Belle és Kékesi Dóra sem tudott azonban itt nyerni, a harmadik jelölt kapta a legtöbb szavazatot.

A versenynek egyébként nem volt díjazása, azonban az írónők korábban lapunknak egybehangzóan azt mondták, jó lehetőség arra, hogy szélesebb körben is megismerjék őket, és persze erkölcsi elismerés, hogy a tavalyi év legszebb borítójával büszkélkedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában