Idén 30 éves a makói–szegedi zenekar

2021.02.22. 13:54

Rajongók fényképeiből készített klipet a Garde

Ismét életjelet adott az idén 30 esztendős, makói és szegedi tagokból álló The Garde. A zenekar olyan fekete-fehér fotókból állított össze egy hangulatos klipet egyik új nótájához, amelyeket a rajongók küldtek be. Tavaly pedig az évet azzal zárták, hogy megnyertek egy országos tehetségkutató versenyt.

Szabó Imre

Próbatermi szelfi a zenekarról. Fotó: The Garde közösségi oldal

Forrás: The Garde közösségi oldal

1991-ben alakult főiskolai zenekarként, és már a kezdetekkor saját számokat írt a makói–szegedi The Garde együttes, amely ugyan hosszú éveket töltött csöndben, de néhány éve újra aktív. Az annak idején is nagy rajongótáborral bíró csapatnak három kazettája és két CD-je jelent meg, végül azonban, mivel munkahelyi, családi kötöttségek miatt nem tudták vállalni azt, hogy a fővárosba költözzenek, a nagy áttörés elmaradt. Úgy gondolták azonban, zenéjük és szövegviláguk ma is sokakat meg tud érinteni.

Próbatermi szelfi a zenekarról.
Fotó: The Garde közösségi oldal

Erre bizonyíték legutóbbi vi­­deó­klipjük, amellyel úgy is meg tudták mozgatni rajongóikat, hogy a járványhelyzet miatt most nem tudnak koncertezni. Arra kérték őket, küldjenek nekik fekete-fehér képeket, és ezekből állították össze a Vissza bátran című nóta hangulatos klipjét.

– Ez arról szól, hogy a múltba visszanézve gyakran bánjuk a döntéseinket, pedig erre semmi okunk: olykor mindenki követ el hibákat – mondta Botos Tibor dalszerző-énekes, gitáros. Egyébként rögzítettek egy másik számot is. Ennek a címe Megtalál, és hamarosan egy próbatermi klip készül hozzá. A zenekar a múlt évet sikerrel zárta: a Híd a Színpad Világába Alapítvány pályázatán két másik, korábban felvett szerzeményükkel elnyerték az országos fődíjat.

A nyereményük az, hogy négy dalt vehetnek fel egy fővárosi stúdióban, profi körülmények között, ráadásként – amikor a járványügyi helyzet engedi – egy budapesti fellépésre is meghívták őket. Botos Tibor azt mondta, mivel egyelőre még mindig bizonytalan minden, nem gondolkoztak rajta, miként fogják ünnepelni az együttes alapításának 30. év­fordulóját – de mivel a születésnap novemberre esik, még van idő ezt kitalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában