Lapunk erről is beszámolt

2021.03.23. 13:59

29 évvel ezelőtti szegedi koncertjéről nosztalgiázott a Kispál és a Borz

A Délmagyarország archívuma egy igazi kincsesláda. Úgy látszik, néha még az olyan kultikus zenekarok is böngészik, mint a Kispál és a Borz.

B.A.

Forrás: Délmagyarország archív

Fotó: Andi

Sokan el sem tudjuk képzelni, milyen lehetett az 1990-es évek elején fiatalnak lenni. Erről e sorok írójának is csupán feltételezései lehetnek, mivel csak egy hónappal idősebb annál a cikknél, amit a Kispál és a Borz osztott meg közösségi oldalán egy kis nosztalgia gyanánt. Az interjú 29 évvel ezelőtt jelent meg a Délmagyarországban.

Az 1992. október 10-i cikk a szegedi Ifjúsági Házban tartott koncertjük kapcsán készült, és többek között azt is megtudhatjuk belőle, hogy majd 600-an „csápoltak” az eseményen, Lovasi Andrásnak épp aznap született meg a lánya, a zenekar erősítője pedig egy korábbi koncert után elégett a tűzben.

Az interjún kívül más, kora 90-es évekbeli popkulturális érdekességeket is tartalmaz a Tini rovat, hiszen megtudhatjuk, hogy mely lemezek vezették az adott héten az eladási sikerlistát. Ma már a dobogós helyezettek igencsak megmosolyogtatóak:

úgy látszik, 1992 októberének első heteiben a Rapülők és Zámbó Jimmy kitörő sikernek örvendett, de a rajzfilmslágerek is simán lekörözték az olyan nagy együtteseket, mint a Roxette, a Guns N' Roses vagy a Queen.

A teljes slágerlista és az ominózus lapszám itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában