Nyilas Misit játssza Kecskeméten

2021.03.12. 19:20

Kiszombori fiú Magyarország legfurfangosabb mesemondója

A KEDD Stúdió kihirdette az országos Naszreddin Hodzsa meséi videós mesemondó verseny eredményét, a 12–18 évesek közül a kiszombori Kecskeméti Bence Odin végzett az első helyen. Elnyerte az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója címet.

Tóth A. Péter

A tizenhárom esztendős Kecskeméti Bence Odin idén megnyerte a Naszreddin Hodzsa országos mesemondó versenyt. Érzékletesen megjeleníti egy-egy történet szereplőit. Fotó: Erdei Lara

– Imádom a színházat, jelenleg a Kecskeméti Katona József Színházban Nyilas Misi szerepét játszom a Légy jó mindhalálig című musicalben. Számomra a legvonzóbb és legkedveltebb szerep a Nyilas Misi, de hasonlóan nagy örömet okozott a bécsi AMAPED által szervezett nemzetközi verseny, ahol mese kategóriában nemzetközi első helyet értem el – mondta lapunknak Kecskeméti Bence Odin. Hozzátette, a suliban a történelmet és a biológiát kedveli.

Bence a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola tanulója, fiatal kora ellenére otthonosan mozog a színpadon. Jelenleg vers- és prózamondásban, mesemondásban jeleskedik, igyekszik online formában is részt venni szinte valamennyi versenyen.

A tizenhárom esztendős Kecskeméti Bence Odin idén megnyerte a Naszreddin Hodzsa országos mesemondó versenyt. Érzékletesen megjeleníti egy-egy történet szereplőit. Fotó: Erdei Lara

A színpad bűvöletében

– A színház rengeteg pluszt adott Bencének, értékeket, fegyelmet, fejlődési lehetőséget.

Főszereplőként fel kellett nőnie a szerephez, hiszen nincs különbség felnőtt és gyermek szereplő között. Nagyon szeret színészek között lenni, felnéz rájuk. Számomra is sok örömet okoz a szereplése, segítem a felkészülésben és a castingokra való eljutásban – fogalmazott Erdei Lara, Bence édesanyja.

Berecz a példaképe

Bence 2015 óta sok szép sikert ért el, évről évre tucatnyi versenyen indul. A mesemondásban tud kiteljesedni, érzékletesen megjeleníti egy-egy történet szereplőit. A Naszreddin Hodzsa országos mesemondó verseny az egész országot megmozgatta.

Hazánk 66 településéről 223 diák jelentkezett, a videókra pedig három hét alatt harmincezren voltak kíváncsiak.

A gyermekeknek az volt a feladatuk, hogy mondják el a török bölcs egyik történetét.

– A versenyre irodalomtanára, Prónai Éva hívta fel a figyelmét. A pedagógus évek óta foglalkozik vele. Fiam a versenyre azért is jelentkezett, mert a sorozat mesélője a kedvenc mesemondója. Nagyon várja már a találkozást a példaképpel – mesélte Erdei Lara.

Kiszombori fiú Magyarország Legfurfangosabb Mesemondója.

Széles repertoár

Az irodalmi művek iránti szeretete a kor előrehaladtával változik, ahogy a fiú érik, úgy változnak a szeretett művek is. A kiszombori mesemondót alsóban főként a népmesék vonzották, később próbálkozott versekkel, de ezek is inkább humoros töltetű művek voltak.

– Romhányi József sokáig nagy kedvencem volt, ma már komolyabb versekkel is próbálkozom. Szívesen mondok Vörösmarty-, József Attila-, Nagy Gáspár- vagy akár Mé­szöly Miklós-verseket, leveleket és prózákat. Wass Albert Nagyapám tanítása című érdekes és tanulságos prózájával már helyezést is értem el – vallott magáról Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában