Mindenki választhat olvasnivalót az útra

2021.03.21. 14:40

Leselejzetett könyvekkel töltik fel a buszvárókat

Leselejtezett könyvtári könyveket helyeztek el Nagymágocson a művelődési ház és könyvtár munkatársai a település fedett buszmegállóiban. A könyveket lehet várakozás közben lapozgatni, vagy akár el is vihetik az utazók. Visszavinni sem kötelező.

Kovács Erika

A könyvtárosok minden buszmegállóba helyeznek ki irodalmat. Arra buzdítanak mindenkit, éljenek a lehetőséggel. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– Nagymágocs belterületén 6 fedett buszváróban, illetve külterületen, az ótompahátiban is szereltünk fel polcokat, helyeztünk ki könyveket – tudtuk meg Dobróczky Józsefnétől, a nagymágocsi Petőfi Sándor Mű­­velődési Ház és Könyvtár megbízott igazgatójától.

– Felújítás lesz a könyvtárunkban, előtte selejtezést tartottunk. Több mint 7000 kötet került le végleg a polcokról. A bezárások előtt értékesíteni is tudtunk ezekből a könyvekből. Erre most már természetesen nincs lehetőség, viszont nem szeretnénk, ha csak a raktárban porosodna a 7000 könyv. Arra gondoltunk, jó pillanatokat szerzünk velük az embereknek. Biztosan lesznek, akik örülnek majd nekik.

A Szentesi úton, a sportpályával szembeni buszmegállóba ottjártunkkor kerültek ki a könyvek, gyermek- és felnőtt szépirodalom, szakkönyvek egyaránt. Többek között Ibsen, Fehér Ferenc, Bihari Klára, Passuth László, Kolozsvári Grandpierre Emil műveit is kézbe veheti az utazóközönség.

Ha fogynak a könyvek, a leselejtezett állományból újra feltöltik a polcokat.

Fazekas-Vígh Gyuláné is sze­­ret olvasni. – Most nem volt időm végigpásztázni a polcon szereplő könyveket, mert már jön a busz, de legközelebb megnézem, hátha találok kedvemre valót – mondta.

A könyvtárosok minden buszmegállóba helyeznek ki irodalmat. Arra buzdítanak mindenkit, éljenek a lehetőséggel. Fotó: Kovács Erika

Papp Istvánné a Teszvesz vá­­rost vette le a polcról, aminek örülnek majd az unokái.

– Nagyon jó dolognak tartom az ilyen akciókat. Szentesen is volt korábban ilyen „vidd el, olvasd el” akció. Onnan is hoztam haza könyvet a kicsiknek is és magunknak, felnőtteknek is. Szeretünk olvasni – mondta az asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában