Győztes videoklipet készítettek

2021.05.05. 18:25

Vásárhelyi alkotó is tagja a stábnak, mely Los Angelesben nyert díjat

Hódmezővásárhelyi alkotó is része annak a stábnak, amely az áprilisi Los Angeles-i filmfesztiválon díjat nyert. Borbás Edina volt a forgatókönyvírója és gyártásvezetője Curtis és Szabó Ádám klipjének, amelyet a világversenyen a legjobbnak ítélt a zsűri. A nyereményt postán kapja majd a stáb.

Timár Kriszta

20201208 Hódmezővásárhely megjelent Borbás Edina írónő új könyve a Zárva fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A napokban hirdették ki a Los Angeles Film Awards áprilisi győzteseit. Ezen a világversenyen filmkészítők és forgatókönyvírók mérettetnek meg, célja pedig, hogy a legtehetségesebbeknek lehetőséget adjon karrierjük további építésére.

A legújabb díjazottak között egy magyar munka is szerepel: a legjobb videóklip Szabó Ádám és Curtis első közös alkotása lett. Az Ez vagyok én című számhoz februárban forgatták a videóklipet, amely a hónap végén meg is jelent. Már ekkor nagyon jó kritikákat kapott, ezért döntöttek úgy az alkotók, hogy benevezik a rangos vi­­lágversenyre.

A nagyközönség leginkább regényíróként ismerheti Borbás Edinát. Archív fotó: Kuklis István

Több ezer alkotás közül kapták meg a legjobbnak járó díjat, így olyan világszerte ismert zenészek után vehették át a rangos elismerést, mint Travis Barker vagy James Arthur.

Régi szenvedély

A győztes videóklip forgatókönyvírója és vezető gyártásvezetője a hódmezővásárhelyi Borbás Edina volt. Őt a nagyközönség leginkább regényíróként ismerheti, az utóbbi években több nagy sikerű regényt is kiadott. A televíziózás és a filmkészítés azonban sokkal régebbi szenvedélye. Számos dokumentumfilm, kis­­játék­film, reklám és videó­klip kötődik már a nevéhez.

– A forgatókönyv koncepcióját közösen találtuk ki a csapattal, és a jelenetek felépítésében is közösen dolgoztam a rendezővel, Jimy J. Hollywooddal

– mesélt lapunknak a munkáról Borbás Edina.

– Ugyanakkor ebben a produkció­ban a gyártási feladatokért is én feleltem: a smink és a haj ugyanúgy az én felelősségem volt, mint a modellek koordinálása, vagy annak megszervezése, mikor melyik helyszínen forgatunk

– fejtette ki.

Nehézségek

Mint mesélte, bár rettentő hideg volt a klip készítésének napján, a vírus is megnehezítette a helyzetüket, és kemény 16 órányi munkát tettek bele, mégis nagyon jó hangulatban telt az egész. – Bár a klip hangulata komor, rengeteget nevettünk. Ahogy végeztünk, már akkor tudtuk, hogy valami nagyon jót sikerült összehoznunk – idézte fel a forgatás élményeit Borbás Edina.

Arany szobor

A díj odaítélésénél a zsűri azt vette figyelembe, hogy mennyire passzol a zenéhez a megvalósítás, milyen ötletes a kivitelezés, és persze fontos volt maga a történet is. A pályázathoz csatolni kellett a zeneszám szövege történetének angol nyelvű leírását, illetve a rendezői koncepciót is. A nyeremény egy arany szobrocska volt, ezt majd postán küldik a stábnak.

– Ez egy remek szakmai elismerés, hiszen azzal, hogy bekerültünk a filmfesztiválgyőztesek elit klubjába, minőségi megkülönböztetést kaptunk

– fogalmazott Borbás Edina. Ő egyébként ugyanezzel a csapattal nyert már két nemzetközi díjat: egyet Los Angelesben, egyet pedig Indiában.

Borbás Edinának nem sok ideje van ünnepelni a sikert, hiszen jelenleg is dolgozik egy dokumentumfilmen és egy kisjátékfilmen.

– Holnap pedig egy kosztümös klipet forgatunk. Annak a díszletét csavarozom éppen

– árult el beszélgetésünk végén nevetve egy újabb kulisszatitkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában