Homo Ludens Project

2021.06.17. 12:59

Akciófilmek mintájára készítenek utcaszínházat – Fotók

Egyszerre utcaszínházi előadás és akciódús, élő film a Homo Ludens Project, független színházi alkotóközösség legújabb produkciója.

K. K.

A Szeged közterületein játszódó történetet utcaszínházi előadásként és azzal párhuzamosan élő filmként is megtekinthetik a nézők. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

A Megfigyelő játék című előadás június 19-én és 20-án 18 órától indul a TIK melletti Göncz Árpád sétányról, majd a szereplők és a nézők végigkalandozzák Szeged belvárosát.

– A jelenetek az utcákon zajlanak: a TIK mellett, a Passzázs soron, a Dugonics téren. Azokból gyakorlatilag élőben vágunk filmet, melyet a közösségi oldalunkon érhetnek majd el az érdeklődők

– magyarázta Benkő Imola Orsolya, az előadás írója és rendezője.

A produkció azzal a gondolattal játszik el, hogyan nézne ki Magyarország 2030-ban.

– Az a fikciónk, hogy hazánk az Egyesült Digitális Köztársaság része. Sokan ismerjük a kínai megfigyelő rendszert, ahol az utcai kamerák már az emberek érzelmeit is rögzítik és továbbküldik egy adatbázisba. Ebből indultunk ki, hogy mi történik, ha az embereket társadalmi hasznosságuk alapján osztályozza egy mesterséges intelligencia kreditpontok alapján. Akinek sok kreditje van, jól élhet, mások perifériára szorulnak – fejtette ki a rendező.

A történet szerint a köztársaság egy élő show-műsort hirdet, a Megfigyelő játékot, melyben két periférián élő ember versenyez a kreditekért. A főszerepekben Botka Dórát és Bánföldi Szilárdot, a műsorvezető szerepében Szilágyi Szabolcsot láthatja a közönség. Mellettük a helyszínen két néző az előadás aktív részesévé is válik: játékosok lesznek, „szemek”, akik okostelefonokkal figyelik meg a szereplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában