Szeged

2021.09.22. 17:38

Kocsis János emlékkiállítás nyílt a Vedresben – Galéria

A Vedres-nap alkalmából megnyílt a „Jó széllel” című kiállítás a Szegedi SZC Vedres István Technikum Vedres Galériájában. Kocsis János építészmérnök, az intézmény egykori kiemelkedő oktatója munkáiból látható tárlat hűen tükrözi az építészet és a művészet tökéletes találkozását.

Varga Lilla

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A Szegedi SZC Vedres István Technikum minden évben megemlékezést tart szeptember 22-én az intézmény névadójának tiszteletére. A Vedres-nap alkalmából rendezett emlékkiállítást az intézmény igazgatója, Nagy János Miklós nyitotta meg, aki kiemelte, hogy Kocsis János egy kiváló polihisztor oktató volt, akinek az alkotásaiból rendezett tárlattal tisztelegnek emberi nagysága, tehetsége előtt. Koczor György Ybl-díjas építész a megnyitón hangsúlyozta az okleveles építészmérnök kiemelkedő pályafutását és érdemeit.

 

Kocsis Jánosné Nagy Erzsébet lapunknak elmondta, hogy férje mindig is nagy érdeklődéssel fordult a falusi építészet felé. A kiállításon 25 festmény látható, melyeken vidéki és városi épületek egyaránt megjelennek. Kiemelte, hogy az alkotások egy nagyon érdekes összeállítását adják a vidéki életnek. Továbbá a vízi világ megjelenítése is központi helyet foglalt el Kocsis János alkotásain. Az építészet és a művészet összefonódik a tárlaton, amely hűen tükrözi az intézmény egykori ikonikus oktatójának nagyságát. A tárlat két hétig tekinthető meg a Vedres Galériában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában