Szentes

2021.10.11. 18:00

Kamaszokat szólít meg az írónő

Ötödik kötetét mutatta be a közelmúltban Kristin M. Furrier. A szentesi írónő a családregényektől kanyarodott el az ifjúsági regények világig, a múltban játszódó történeteivel egy másik korszakot szeretne megismertetni az olvasókkal.

Majzik Attila

Kristin M. Furrier szentesi írónõ. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Magyarné Szűcs Krisztina, azaz írói álnevén Kristin M. Furrier iskolás kora óta írt novellákat, de komolyabban csak néhány éve fordult az irodalom felé. Első könyve, a Johanna 2015-ben jelent meg, ezt követte A kastély rejtélye, a Johanna folytatása, Az üveggyémánt átka, illetve legújabb könyve, az Elveszett múlt.

– A Johannával a családregénytől indultam, az utóbbi könyveimmel pedig a fiatalokat céloztam meg. Három kamasz gyerekem van, látom, hogy mi foglalkoztatja őket, és azt, hogy hogyan reagálnak a világra. Könnyen olvasható, izgalmas történetet kínálok, ami egyben tanulságos is. Mindig van benne olyan érzelmi szál, amely ezt a korosztályt foglalkoztatja – mondta.

Műveit a közönség és a szak­­ma egyaránt elismeri, Az üveg­gyémánt átkát Merítés-díjra je­lölték, az Elveszett múlt idén szintén ott van a díj jelöltjei között. Emellett a Dugonics András irodalmi díj várományosai közé is bekerült a szerző.

– A történeteim a múltban játszódnak, egy másik korszakot szeretnék megismertetni az olvasókkal. Kicsit dohosak, porosak, múltszagúak, de én az 1800-as évek végét, 1900-as évek elejét ismerem és szeretem a legjobban. Általában pozitívak a visszajelzések, azt szokták felróni, hogy rövidek a történeteim. Ez azonban tudatos. Azért ilyen terjedelműek a könyvek, hogy az olvasási nehézségekkel küzdő fiatalok is könnyebben olvashassák, ezt segíti elő a tördelés, a sorközök és a betűtípus is – magyarázta Kristin M. Furrier.

Elárulta, következő regényében visszakanyarodik a családregényekhez, a gyarló emberi tulajdonságok világához. Három kamasz gyerekem van, látom, hogy mi foglalkoztatja őket, és azt, hogy hogyan reagálnak a világra. Magyarné Szűcs Krisztina írónő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában