lánykérés is volt

2021.10.01. 06:30

Osvald Marika és Peller Károly is az algyői operett gálán járt

Három napon át ünneplik Algyő Napját a Tisza-parti községben, ahol szeptember 30-án operett gálát tartottak az idén 20 éves Parlando Énekegyüttes szervezésében.

Kiss Anna

Algyő, 20210930. 20 éves a Parlandó Énekegyüttes. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország.

Fotó: Frank Yvette

A rendezvénysorozatot Molnár Áron polgármester nyitotta meg, aki emlékeztetett, Algyő 1997 október elsején lett független és vált le Szegedtől, ezt ünneplik meg évről évre október első napján.

Jelezte, nemcsak a Parlando ünnepel idén évfordulót, hiszen idén 25 éve annak, hogy megtartották azt a szavazást, melynek eredményeként a település önálló község lett, erre pedig azóta is büszkék. Hozzátette, emellett számos helyi csoport ünnepli még a születésnapját 2021-ben, ilyen a Nőegylet, amely szintén 25, a tájház 20 és a harmonikások 10 évesek.

Kiemelte, büszkék a 20 éves Parlandora, amelynek tagjai nagy teher- és munkabírással végzik a feladatukat, és nagy dolgokat tettek le nemcsak Algyő, hanem a környék településeinek asztalára.

Fábián Péter, a Parlando Énekegyüttes vezetője arról beszélt, hogy 15 tagjuk van jelenleg, ebből ketten még az alapítók közül valók. Megjegyezte, nem gondolták, hogy majd 20 év múlva is énekelnek, azonban ez egyre nehezebben, hiszen már mindannyian 60 és 70 év felettiek, utánpótlás pedig nincs, mert a fiatalokat nem igazán vonzza az operett. Hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy a születésnapjukon ennyi neves művész megtisztelte őket, amit ők úgy élnek meg, mintha a megyehármas focicsapatot Ronaldo, Messi és Neymar látogatná meg.

Az énekegyüttes jubileumi gáláján olyan neves művészek léptek színpadra, mint Oszvald Marika, Peller Károly, Kiss Diána és Bocskai István. Továbbá Kónya Krisztina és Szabó Dóra Cintia is hallható volt, valamint az algyői együtt is bemutatkozott. Azonban az este számos meglepetést tartogatott. Ilyen volt például az, hogy a színpadon találkozott újra Kiss Diána és volt óvónénije, aki 10 éve már Szegeden él, és tagja az énekegyüttesnek. Egy szabolcsi faluból származnak mindketten, csütörtökön pedig egy dalt adtak elő közösen.

De talán ennél még nagyobb élmény volt a műsor végén a finálé, ugyanis ennek részeként kérte meg a Szegedi Nemzeti Színház operaénekesének, Szabó Dóra Cintiának a kezét párja, Szép Dávid. Természetesen a műsort is, de lánykérést főleg hatalmas ováció övezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában