Szeged

2021.10.28. 17:26

Sötét komédia a Kisszínházban

Korántsem szokványos látványvilág fogadja a Szegedi Nemzeti Színház soron következő bemutatójának közönségét az előadás kezdetén. Sokkal inkább a látvány teljes hiánya. Felgördül a függöny, és a színpadon a sötétség az úr.

Péntektől látható a darab a Kisszínházban. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Peter Shaffer ugyanis úgy írta meg Black Comedy című bohózatát, hogy a világítás mindig a valósággal ellentétes. Az első felvonás sötétben zajlik, ám mire a néző azt érezné, hogy végleg kimarad mindenből, egy hirtelen áramkimaradás következtében a színpad kivilágosodik.

Péntektől látható a darab a Kisszínházban.
Fotó: Török János

Ezt követően pedig a közönség tagjai egyre inkább biztosak lehetnek abban, hogy náluk bennfentesebb tagja nincs az előadásnak. Ugyanis, míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, a nézők szeme előtt minden apró részlet, cselszövés, csalafintaság, ármány és tipi-tapogatás leplezetlenül tárul fel.

A helyszín egy, a hippikorszak hangulatát idéző művészlakás, az esemény egy sorsdöntő vacsora, a tét egy ifjú szerelmespár jövője, az eszköz csenés, füllentés és félrevezetés, a bökkenő pedig egy nem várt szomszéd, egy kotnyeles házvezetőnő és egy eltökélt volt szerető. Az eredmény? Kacagtató szórakozás.

A Benkó Bence és Fábián Péter által rendezett komédia premierjét péntek este tartják a Kisszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában