A makói és szegedi fiatalok csapata az IH-ban mutatkozott be

2021.11.10. 17:52

Az Utolsø első lemeze

Elsőre talán furcsa, ha egy zenekarnak az a neve, hogy Utolsø, jelen esetben azonban megvan rá a magyarázat.

Szabó Imre

Forrás: Engi Pálma

 

– Többször próbálkoztunk már összehozni egy bandát, de valahogy sosem sikerült. Azt mondtuk, ez a kísérlet lesz az utolsó – mondta Nagy Gábor gitáros, amikor erről kérdeztük. Ezt viszont úgy tűnik, nagyon komolyan gondolták, hiszen a bandának már meg is jelent az első háromszámos albuma.

A névválasztásban persze az is szerepet játszott, hogy ez egy rövid, jól megjegyezhető magyar szó, amelyet viszont afféle látványelemként úgy írnak, hogy Utolsø.

A zenekar egyébként 2020 nyarán alakult, a tagok korábban olyan bandákban játszottak, mint a Kimondhatatlan, a Sudden Idea, a Chasing Rainbows, a Forbidden Noise, a Snassz és a Kétes. Tagjai Lázár Balázs – spoken word, kiabálás, Balogh Ádám – ének, gitár, Nagy Gábor – gitár, Beke Zsolt – basszusgitár és Földi Bence – dob. Saját bevallásuk szerint nem profi muzsikusok, a zenélést inkább hobbinak tekintik – az azonban már most látszik, hogy ennél valójában jóval többről van szó.

A friss, makói és szegedi fiatalokból álló, saját bevallásuk szerint modern rockban utazó csapat első kislemeze október végén látott napvilágot.

A háromszámos debütáló anyag felvételét, keverését és maszterelését Vári Gábor végezte a szegedi Miracle Sound stúdióban. Az igényes hangzású, erőteljes anyagot meghallgatva biztosak lehetünk abban, hogy a srácoktól nem ez volt az utolsó felvétel.

Az Utolsø debütáló és egyben lemezbemutató koncertje október 27-én volt Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a további koncertek tervezés alatt vannak. Várható, hogy hamarosan a makói Kelemen házban is fellépnek, más bandák társaságában. Nagy Gábor azt mondta, eddig 8 saját szerzeményük van, ezekkel szeretnének közönség elé állni, s persze írják az újabbakat is. Szövegeiket Lázár Balázs írja, világuk melankolikus, ugyanakkor szándékaik szerint segítenek a különböző traumák feldolgozásában – ahogy Balázs mondja, sebeket gyógyítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában