Hódmezővásárhely

2021.11.12. 18:49

Rajzok és festés a lelki egyensúlyért

A személyiségfejlődéshez ígér támpontokat a Szabó Becherer Irén által vezetett, a hagyományostól némileg eltérő élményfestés. Az idei utolsó foglalkozást tartják szombaton.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Kimagasló érdeklődés miatt sorra hirdette élményfestő foglalkozását a Közösségszervezés Vásárhelyen. Tavaly ősszel már nagy sikerrel rendezték meg a Szabó Becherer Irén vezette programot, akkor a Tájházban, most a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ második emeletén. A tágasabb térben nagyobb létszámú csoport dolgozhat együtt, de a műfaj sajátja, hogy így is legfeljebb húsz résztvevőt fogadnak egyszerre. Idén utolsó alkalommal november 13-án, szombaton 14 órától lehet részt venni a Személyiségünk színei elnevezésű többórás műhelymunkán. Még a néhány üres helyre az egyesü[email protected] levelezési címen várják a jelentkezé­seket.

– A különleges, vízen festés technikája az érzelmi működések megismerését, a negatív gondolati törések elvezetését, új érzelmi minták kialakítását támogatja. A festéskor feltárt és megértett érzelmekkel lehetséges a lelki egyensúly helyreállítása. Ehhez pedig a színeket hívjuk segítségül – foglalta össze a személyiségfejlesztő élményfestés lényegét Szabó Becherer Irén egészségfejlesztő terapeuta. A technika látszólag nehezen megfogható mögöttes tartalmáról úgy fogalmazott: szükségtelen a kézügyesség, sokkal inkább a tudatalatti tartalmak megjelenítésére fókuszálnak.

A teljesen vizes rajzlapon a piros, a kék, a sárga, illetve azok sötétebb árnyalatainak keveredésével és formálódásával megmutatkoznak a tudatalatti emléksúlyai. Ha a szeretet energiája blokádokkal terhelt, a színek keveredésével sem jelenik meg a zöld például, de a rossz kapcsolati minőségekkel a narancssárga hiányozhat a rajzokról. Ha messze állunk a spiritualitástól, a lilát nem tudjuk kifesteni. A színekhez tartozó érzések megmutatják a tudatalatti rezgéseinket, romboló és építő energiáinkat, nehézségeinket és örömeinket.

A vizes lapon a piros, a kék, a sárga, illetve azok sötétebb árnyalatainak keveredésével és formálódásával megmutatkoznak a tudatalatti emléksúlyai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában