A szívből választott szakma a legjobb döntés

2022.10.12. 16:17

Nyílt napot tartottak a HSZC Corvinban

– A gyerekeket terelgethetjük ugyan, ám azzal nem feltétlenül érünk célt. Hagyni kell, hogy a nekik tetsző szakmát válasszák, és akkor szívből dönthetnek. Fontos, hogy középiskolában megszeressék majdani hivatásukat – mondta lapunknak Farkas Miklós, a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese az iskola szerdai nyílt napján.

Tábori Szilvia

A vásárhelyi intézményben a turizmus-vendéglátás, illetve a kereskedelmi ágazatok szakmái közül válogathatnak a továbbtanulók. Mint azt Farkas Miklós hangsúlyozta, a diákok mindig céllal érkeznek iskolájukba, valamennyi képzésre nagyjából azonos létszámban jelentkeznek. Felkapott a vendéglátás ágazat, azon belül a cukrász, pincér és szakács képzéseket szívesen választják. A turisztika feljövőben, egyre többen döntenek úgy, hogy ezen a pályán képzelik el jövőjüket, de a kereskedelem iránt érdeklődők is megtalálják számításukat. Tizedik osztálytól már a duális partnereknél gyakorlatban tanulhatják szakmájukat a diákok. Mindenkinek tudnak helyet biztosítani, a második tanévtől a tanulók komoly ösztöndíjat kapnak. A vidékiek az iskola közelében található HSZC Cseresnyés Kollégiumban pedig ingyenesen lakhatnak. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában