Szegedi hírek

2023.02.10. 20:51

Ifjú tehetségek az Ezeregy éjszaka musicalben

Újabb neveket jelentett be a Szegedi Szabadtéri Játékok Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István worldmusicaljének szereplőgárdájából. Seherezádé meséjének középpontjában Harún és Ali kalandjai állnak, az ifjú főhősök szerepében Tasnádi Bencét és Márkus Lucát láthatja majd a közönség.

K. K.

Márkus Luca egyetemistaként már állt a Dóm nagyszínpadán. Fotó: Emmer László

A Szegedi Szabadtéri Játékok augusztusi ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka a világhírű, többezer éves gyökerekkel bíró mesegyűjteményt dolgozza fel. A musical kerettörténetének főszerepeit, Seherezádét és Sahriár királyt Trokán Nóra és Bányai Kelemen Barna alakítja. Seherezádé meséjének középpontjában Harún és Ali kalandjai állnak, szerepüket Tasnádi Bence és Márkus Luca alakítja majd. 

A furfangos tolvaj szerepét játszó Márkus Luca a Vígszínház művésze, társulata decemberben az év legkiemelkedőbb művészi teljesítményét nyújtó színművésznek járó Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel tüntette ki. A musicalrajongók az idei évadban A padlás Sünijeként láthatják. A színésznő egyetemistaként már állhatott a Dóm tér nagyszínpadán, amikor Hegedűs D. Géza Rómeó és Júliájában a zenei aláfestő motívumokban énekelt.

Társa a fordulatos kalandokban Tasnádi Bence lesz. A Katona József Színház tagja az Ed Is On együttes alapító frontembereként a zenei életben is otthonosan mozog. 

– A zene legfőbb ereje a lelkünkre gyakorolt hatásában rejlik, ha a dalok engem lángra lobbantanak, a tűzből jut a nézőknek is – mondta a Junior Prima-díjas színművész, aki Harún ar-Rasid szerepében csatlakozott az Ezeregy éjszaka szereplőgárdájához. A legendabeli uralkodó a musicalben jóravaló, de naiv fiatalként jelenik meg, akinek hosszú utat kell bejárnia a történet folyamán.

Az álruhás kalifa és a kis tolvaj találkozása folytán varázslat, cselszövés, szerelem, meglepő fordulatok egész sorát ígérték az alkotók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában