Szegedi hírek

2023.08.30. 20:11

Nyárzáró partit rendeztek az Agórában – Fotók

Koós Kata

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Vidám hangulatú családi délutánnal búcsúztatta a nyarat a tábori szezon végén a Szent-Györgyi Albert Agóra közössége szerdán. Az épület minden zegzugában más-más kaland várta a gyerekeket. Orbán Hédi igazgató lapunknak elmondta, a programok összeállítása során a nyári szezon legnépszerűbb attrakcióit igyekeztek csokorba gyűjteni. A második emeleti Informatóriumban például a szülők és gyerekek körében egyaránt közkedvelt, felfújható Planetáriumban kínáltak óránként előadásokat, amelyek során feltárultak és karnyújtásnyira kerültek a látogatókhoz az égbolt titkai. Érdekességeket tudhattak meg a csillagokról és bolygókról, galaxisokban és csillagképekben gyönyörködhettek. 

A földszinti ökosarokban álomfogót, illatzsákot, ceruzatartót és karkötőt is készíthettek a gyerekek. A Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckójában játékos fejtörőkkel pallérozhatták elméjüket. 

A családok az Agóra különböző szakköreiből is kaphattak ízelítőt. A bábszakkörös gyerekek mókás, zenés strucc-riszáló bemutatóval készültek társaiknak. 

A bábszakkörünk egész évben működik, nyáron bábtáborunk is volt. Várjuk az új tagokat, mert a báb egy nagyon izgalmas műfaj, és kiválóan fejleszti a gyerekeket. Nagyon sok olyan szakkörösünk volt már, akinek látványosan javult a bábozás hatására a fellépése, a magabiztossága, a megszólalása

 – mondta Orbán Hédi, majd a kínálatból kiemelte a Játsszunk tudományt! szakkört is, ahol a természettudományok legizgalmasabb oldalával ismerkedhetnek a gyerekek. Olyan kísérleteket láthatnak, amelyekre a tanórákon renszerint már nem sok idő marad. 

Az igazgatónő azt is elmondta, a jövő héten nyílt hetet tartanak, azaz bárki ingyenesen bepillanthat a szakkörökben folyó munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában