Helyi kultúra

2023.08.27. 13:22

Vidám nap a makói Szent István téren – Fotók

A makói városrésznapok közül a legsikeresebb hagyományosan a Szent István téri szokott lenni. A hétvégén sorrendben a hetediket rendezték meg.

Szabó Imre

– Sok zöldséget, hagymát, paprikát, paradicsomot teszek bele, egyébként semmi különös nincs a fűszerezésben mondta a kereskedelemben dolgozó Sárkány Judit, a Szent István téri városrésznap bográcsos főzőversenyének egyik szakácsa a náluk készült sertéspörköltről. Természetesen csülök, köröm és színhús is került bele. 

– Ez egy egyszerű étel, csak idő kell hozzá. A miénk nagyjából 3 óra alatt készült el – tette hozzá. Nem egyedül, egy családi csapattal jött. Amúgy minden héten összejönnek a barátaikkal bográcsozni, grillezni vagy platnin sütni valamit, a feladat tehát nem volt újdonság. A rendezvényről azt mondta, nagyon jó: a hétköznapokban sajnos sokszor egy köszönésnél nincs több ideje az embernek a szomszédaira, itt viszont késő estig tudnak beszélgetni. 

A makói városrésznapok közül a legsikeresebb hagyományosan a Szent István téri szokott lenni. Ezt közösségi-családi napként a helyi plébániával közösen rendezik meg, így az érdeklődők megnézhetik a nap folyamán például a csodaszép templomot, a Mindszenty-emlékszobát, sőt a templomtoronyba is felmehetnek. Volt kispályás labdarúgótorna három csapattal a felújított sportpályán, a gyerekeket kreatív kuckóval, ugrálóvárral és aszfaltrajz-versennyel várták, a színpadon pedig sport- és szórakoztató bemutatók váltották egymást. Fellépett a Deák Big Band, az UFO együttes, a diszkó pedig a késő éjszakába nyúlt.

– A Szent István téri nap már régen túllépte a városrész határait. Nyugodtan mondhatom, hogy ez egy kisebb városi rendezvény – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Czirbus Gábor. Úgy vélte, ez egyben egy jó közösségi rendezvény is, aminek szemmel láthatóan örülnek a környék lakói. Idén a városrésznapot már hetedik alkalommal rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában