Gyerekeket és felnőtteket is várnak csoportjaikba

2023.09.12. 08:40

Toborzó nyílt hetet tart a Kankalin Néptáncegyüttes

Tábori Szilvia

Őrzik a hagyományokat, erősítik a közösséget: új tagjait várja a Kankalin. 

Fotó: Kankalin

Nyílt foglalkozásokra várja a néptánc és a hagyományőrzés iránt érdeklődőket ezen a héten a Kankalin Néptáncegyüttes, egészen szeptember 15-ig. A 3-5 évesek Picinkék, illetve az 5-8 évesek Kis Cinkák csoportjai szerdán 16 óra 30 perctől 17 óra 30 percig próbálnak. Előbbiek Forrainé Kószó Györgyi vezetésével, az utóbbi csapat pedig Matuszkáné Nagy-György Panni irányításával. A 9 éves korosztályt megszólító Cinkák kedden és csütörtökön találkoznak 16 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között Tímár-Moravszki Zsuzsi vezetésével. A felnőtteket Kis-Jakab Péter várja a Kispacsirta csoportba kedden és pénteken 18 órától. Az ifjúsági Baráber csoport kedden és pénteken találkozik 19 órától. Valamennyi foglalkozást a Nyár utca 56. szám alatti székházukban tartják, a Kistöltés utca felőli bejárattal. 

A Kankalin Néptáncegyüttes 1962-ben alakult B. Szűcs Istvánné vezetésével és azóta működik Hódmezővásárhelyen. Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését minél szélesebb körben. Az együttes valamennyi tagja, vezetője ugyanezzel a szemlélettel dolgozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában