Csontvázak és szellemek Székkutason

2023.10.30. 20:30

Halloweeni dekoráció: Kanadában éltek, onnan hozták magukkal a dekoráció egy részét (Fotók)

Kovács Erika

Szellemek, csontvázak, boszorkányok, pókok, varjak lepték el Székkutason, a Vásárhelyi út egyik házának utcafronti területét, a kapu csupa pókháló lett. A földből kezek nyúlnak ki, egy csontváz éppen egy hullát próbál a koporsóba cibálni. A kapu előtt tökfejek pöffeszkednek és egy rettenetes fekete párduc is ráfeküdt a kerítéspadkára. Vajon fél valaki ettől az ijesztő kompániától? Jaj, dehogy, éppen ellenkezőleg, bárki arra jár, mindenkinek mosolyt csal az arcára a halloweeni dekoráció.

Mint arról már beszámoltunk, a ház lakói, Bandula-Zámboly Viktória és férje már évek óta készítenek az otthonuk elé halloweeni dekorációt. A házaspár évekig Kanadában élt, ahol hagyománya van az ilyen jellegű díszítésnek. Amikor hazaköltöztek, hozták magukkal a kis „rémségeiket” is. Úgy voltak vele, mindegy, hogy ki mit mond, miért ne díszítsék fel a házukat. Így is lett. A dekorációt a tapasztalatuk szerint senki nem bántja. Sőt, látták, amint a járókelők visszarakták a kapura az „elkóborolt” pókokat, megigazították a boszorkány szélfútta kalapját. Sokan járnak oda fényképezkedni és szelfizni is, vagy csak napról napra nézelődni, hogy rácsodálkozzanak, milyen újdonság került ki az utcára. A ház lakói ugyanis halloween előtt napról napra fejlesztették a rémségesen jópofa dekorációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában