A kézműves program részvevői méhviaszból sodorták a koszorúra a gyertyát

2023.12.02. 17:52

Adventre készültek a székkutasiak

Kovács Erika

Szorgos munka folyt a Murgács Kálmán Művelődési Központ auláhában szombaton délután. Fotó: Kovács Erika

Adventi Sokadalom néven szervezett programot szombaton a Székkutasi Olvasókör, a református és a római katolikus egyházközség. A művelődési ház aulájába vártak az alkotókedvű gyermekeket és felnőtteket. A program ötletgazdája Mándi Kitti, Székkutas református lelkésze volt.

A gyülekezeti élet színesítése érdekében nagyon szerettem volna egy adventre készülő kézműves foglalkozást tartani. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ha egy adott témában több programot is szervezünk egy településen, akkor elaprózódik a részvétel, mindegyikre nem megy el mindenki, ezért úgy láttam jónak, ha felveszem a kapcsolatot azzal a civil szervezettel, amely már korábban szervezett hasonló eseményt Székkutason

 – mondta Mándi Kitti. A Székkutasi Olvasókör vezetője örömmel fogadta a megkeresésüket. Mivel a településnek két egyházközsége is van, ezért meghívták a katolikusokat is, hogy ők is csatlakozzanak a programhoz.

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen kapcsolódtak be a kézműveskedésbe. Készítettünk adventi koszorút, amire a gyertyát méhviaszlapokból lehetett felcsavarni. Méhviaszból karácsonyfadíszeket is lehetett kiszúrni és mézeskalácsot is sütöttünk, amit ki is lehetett díszíteni 

– folytatta Mándi Kitti.

Fehér fonalból szívet is formáztak az ügyes kezű résztvevők. A szívecskékből többet is eljuttatnak a Szegedi Református Kórházlelkészséghez. Nagyon sokan töltik ugyanis kényszerből, betegségük miatt a klinikán a karácsonyt. A kórházlelkész őket szeretné meglepni a látogatása során egy-egy karácsonyfadísszel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában