Helyi kultúra

2023.12.13. 12:38

Karácsonyoztak a kisteleki nyugdíjasok

A harmincadik születésnapját idén ünneplő kisteleki Városi Nyugdíjas Klub a hét elején a Klebelsberg Művelődési Központban tartotta karácsonyát. Az eseményen debütált a betlehemes csapat új előadása, valamint a szépkorúak is több produkciót adtak elő.

Imre Péter Géza

A kisteleki nyugdíjas klub a hét elején tartotta karácsonyi ünnepségét. Fotó: Imre Péter

Karácsonyi hangulat fogadta hétfőn a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ nagytermében az idén 30 éves Városi Nyugdíjas Klub ünnepségére érkezőket. A Harmat József hitoktató és kántor vezette betlehemes csapat legújabb produkcióját láthatták – ezzel is neveztek a versenyre, amit legutóbb ők nyertek –, ezúttal Jézus születésének hagyományos, bibliai változatát jelenítették meg látványos jelmezekben, profin, mégis aranyosan, mindenki számára érthetően és élvezhetően. Az előadást a Mennyből az angyal zárta, amit a résztvevők együtt énekeltek a szereplőkkel.

Fotó: Imre Péter

A karácsony visszavisz a hagyományos értékekhez, melyekről a stresszes, rohanó hétköznapokon sokszor elfeledkezünk. A mosoly, a kedvesség, az érintés, a szeretet fontos. Sajnos, sokaknak hiányzik az életéből az igazi szeretet, ami a legbiztosabb kapocs közöttünk

 – mondta Szalai Józsefné Marika, a Városi Nyugdíjas Klub vezetője. Azt is közölte, hogy az asztalon, minden ülőhelynél megtalálható angyalkákat a Napsugár Otthon lakói készítették.

 Lassan itt a karácsony, amit családi körben ünnepelünk, az önöké is egy nagy család

 – kezdte köszöntőjét Nagy Sándor polgármester.

Fotó: Imre Péter

 Izgatottan készültek az ünnepségre, az együttlétre, annak az örömére, amit magam is éreztem, mikor a Szent István téri betlehemes életképet, jászolt építettük munkatársaimmal. Jó érzés volt, mert itt élünk Kisteleken, számunkra az a legfontosabb, ami a városunkban történik és mindig jó találkozni egymással. Karácsonykor legszebb az ölelés. Csakis tőlünk függ, milyen lesz az ünnepünk: éljük meg áldott ünnepként a karácsonyt, amelyre szép példa, ahogyan a nyugdíjas klub tagjai vártak minket

 – zárta mondandóját.

Ezután egymást követték a műsorszámok: vers, ének, az egyik jelenetben Istennel beszéltek „mobilon”, aki elárulta, mit kell beállítani saját „készülékünkön”, hogy ránk találjon a szeretet. A finom étel előtt a szépkorúak átvehették Nagy Sándortól és a képviselőktől az önkormányzat jelképes ajándékát: egy szaloncukrot és egy angyalt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában