Szegedi hírek

2023.12.07. 20:38

Közgazdász palánták versenyeztek – Galéria

Csütörtökön rendezte meg a Kőrösy-iskola az immár hagyományos KözgazdászPalánta versenyének döntőjét. Szegedről négy iskola csapata jutott be a legjobb nyolc közé.

Timár Kriszta

Nyolc csapat versenyzett az idei KözgazdászPalánta verseny döntőjében. Fotó: Karnok Csaba

Több éve hagyomány és a pályaorientáció része a Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Közgazdasági Technikumban, hogy KözgazdászPalánta néven vetélkedőt rendeznek általános iskolás csapatok részére. A két online fordulón legjobban szereplő nyolc csapat számára csütörtökön tartották meg az idei verseny döntőjét. Ezen Szegedről a Zrínyi, Orczy, Béke utcai és a Weöres Sándor iskolákból vettek részt diákok.

Elsősorban interaktív feladatok vártak a gyerekekre. Ezek célja, hogy játékos formában már az általános iskolásokkal is megismertessük a pénzügyi tudatosságot. Ez azért fontos, mert ők még az iskolában nem találkoznak ezzel a témakörrel, így viszont ebbe is belelátnak

 – magyarázta a verseny lényegét Farkasné Székely Angéla intézményvezető. Hozzátette: a gyerekek megtapasztalhatták az iskola hangulatát is, vagyis a továbbtanulással kapcsolatos döntés meghozatalában is sokaknak segítséget jelenthetett a rendezvény. A verseny során ki lehetett próbálni az iskolában található Money Tours interaktív játékot is, amelyet általános és középiskolai diákok számára fejlesztett ki a Pénziránytű Alapítvány és 2022 ősze óta több száz diákkal ismertette meg egy képzeletbeli utazás megtervezését.

Miközben a diákok versenyeztek, a kísérő tanárok és érdeklődők workshopon vettek részt, hiszen a Pénziránytű Alapítvány bázisiskolájaként a Kőrösy a pedagógusok pénzügyi nevelésére is nagy hangsúlyt fektet. Ebből azt tanulhatták meg, hogy osztályfőnöki órákon vagy DÖK napokon hogyan tudják felkelteni a figyelmet a pénzügyi nevelés iránt, illetve ismertetőt kaptak azon pénzügyi foglalkozásokról, amelyek 7. osztálytól egészen a 14. évfolyamig vehetők igénybe.

A KözgazdászPalánta vetélkedő legjobbjai értékes nyereményeket – könyvutalványokat, irodaszereket – kaptak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában