Szegedi egyetemi hírek

2023.12.12. 20:30

Tehetséges hallgatókat díjaztak – Galéria

Harmincadik alkalommal rendezett hallgatói díjátadó ünnepséget a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája. A keddi ünnepségen átadták az egyetemi zenei és versmondó verseny, vers- és mesepályázat, valamint a jó tanuló, jó sportoló verseny díjait.

Koós Kata

Az SZTE három évtizede jutalmazza a kiváló zenészeket, versmondókat, alkotókat, sportolókat. Fotó: Török János

A nyertes hallgatókat Gellén Klára oktatási rektorhelyettes köszöntötte. 

Önök azok közé a hallgatóink közé tartoznak, akik nem csak szép tanulmányi eredményeket érnek el, hanem ápolják a kultúrát és a művészeti értékeket, valamint a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Amikor azt mondjuk, hogy ezeken a területeken milyen tulajdonságokra van szükség, akkor szoktuk említeni az elkötelezettséget, a kitartást, a szenvedélyt és az alázatot. Azt gondolom, hogy ezek a tulajdonságok mind megvannak önökben

 – méltatta a díjazottakat a rektorhelyettes.

Majd a kategóriák vonatkozásában elmondta, hogy a jó tanuló, jó sportoló díjjal azokat a hallgatókat jutalmazták, akik országos és nemzetközi sporteredményekkel büszkélkedhetnek. A zenészek között együttesek és szólisták is díjat vehettek át klasszikus és könnyűzene, továbbá népzene kategóriában. A nyertes vers- és prózamondók között volt jogász, orvostan, pszichológus és vegyészmérnök hallgató is, akik nem csak klasszikus és kortárs művekkel, de többen saját alkotásukkal mérették meg magukat.

A vers- és mesepályázat kapcsán kiemelte, hogy napjainkban a Gutenberg-galaxis lehetséges végéről folynak a diskurzusok, továbbá a minap a nyelvstratégiai kutatócsoport megállapította, hogy a 2023-as év szava a mesterséges intelligencia, ennek fényében elgondolkodtató, hogy milyen különösen nagy értéket képvisel a vers és mese kategóriában végzett alkotó tevékenység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában