Szeged

2024.02.08. 10:00

Könyves vakrandival készül a Somogyi Valentin napra

Timár Kriszta

A könyves vakrandin előre becsomagolt könyvekből lehet választani.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Február 14. és 16. között könyves vakrandi várja a meglepetésre fogékony olvasókat a Somogyi-könyvtár adminisztrációjában és a Központi Kölcsönzőben. Előre becsomagolt könyvekből lehet választani, hogy mit rejt a csomag, arra csak néhány apró információ utal majd. Így hogy mit sikerül kikölcsönözni, csak a véletlenen múlik majd, de lehet, hogy pont így talál majd rá sok olvasó egy olyan olvasmányélményre, mely máskülönben kimaradt volna az életéből. Emellett Valentin-napon, február 14-én, szerdán a párosan beiratkozó felnőttek féláron kapnak olvasójegyet és egy-egy apró ajándékkal is meglepik őket a központi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban is. 

Február 14-én tartják Timár Kriszta Könyvklubjának következő összejövetelét is, amelyen egy igazi romantikus kötetet, Ali Hazelwood: A szerelem képlete című történetét beszélik ki. A 17 órakor kezdőd eseményre azokat is várják, akik nem olvasták a regényt, hiszen a cél minden foglalkozáson az, hogy egy történet apropóján egy kellemes beszélgetés indulhasson. Ez esetben pedig nem csupán egy romantikus történetről van szó: szóba kerül a nők helyzete a tudományban, illetve az is, mennyire nehéz kapcsolatokkal a háttérben vagy éppen azok nélkül boldogulni a kutatók világában.

Február 16-án Hárman Lettünk! Mi lesz kettőnkkel? címmel workshopot szerveznek kisgyermekes párok számára Puroszné Nagy Magdolna perinatális szaktanácsadó és Gesztes Olympia vezetésével. Erre olyan párokat várnak, akiknek gyermekei legföljebb 5 évesek. A program ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában