Mankóval, törött lábbal érkezett hétfőn Mórahalomra Pintér Tibor

2024.03.25. 17:20

Jubileumi évadára készül a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház

Tizedik, jubileumi évadára készül a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely június elejétől augusztus végéig több mint húsz előadással, musicalekkel, vígjátékokkal, operettekkel, rockoperával várja a közönséget.

Arany T. János

Jubileumi, tizedik évadára készül a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Fotó: Török János

Június 7-én indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata. A nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi műsorokkal várják a nézőket a művészek és a szervezők – erről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója balesete miatt mankóval érkezett Mórahalomra.

Évfordulókat ünnepelnek

Mórahalom életében ez a 2024-es év számmisztikailag is fontos év, hiszen több évfordulót ünneplünk. Az egyik legfontosabb, hogy 35 éve lett Mórahalom város, a fürdő pedig 60 éves. És hát nem maradhat ki a sorból a mi kis szabadtéri színházunk sem, hiszen a tizedik évébe lépett 

– mondta Duka Félix, a lovas színház igazgatója. A kulturális szakember az évad műsorát bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Futó-Dobó Lovasközpontban kialakított szabadtéri színházban korszerűsítették a hang- és fénytechnikát, a színpadtechnikát, kényelmesebbé tették a közönség székeit, és több mint 100 négyzetméteres ledfal teszi látványosabbá az előadásokat.

A szabadtéri színház a környező települések mellett az ország minden részéből, s Vajdaságból is vonzza a látogatókat. Mórahalom fürdőváros, a színház turisztikai attrakcióként is működik, sokan nyaralásuk időpontját is a szabadtéri teátrum programjához igazítva tervezik meg

 – mondta.

Hőhullám és Anyatigrisek

A produkciók egy részét Timár Krisztina menedzser, a New Season Produkciós Iroda igazgatója és Cseke Katinka színművész mutatták be a sajtónak. Az évad a Hőhullám című, négy, az ötvenes éveiben járó barátnő történetéről szóló zenés vígjátékkal kezdődik június 7-én. Másnap az Anyatigrisek című előadás érkezik Mórahalomra. Június 15-én a Veres1 Színház vendégjátékában láthatja a közönség az Anconai szerelmesek című zenés komédiát. Egy héttel később a Nem tudok élni nélküled musical látható az Apostol zenekar számaival.

Világszínvonal a lovas színház

2015 óta láthatók Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. A társulat július 11-én a Kerényi Miklós Gábor rendezte, Demjén Ferenc dalain alapuló Szabadság vándorai című musicalt játssza, majd másnap Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Csárdáskirálynő következik. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatják be látványos lovasjelenetekkel július 18-án, másnap pedig egy újabb operett, a Mágnás Miksa látható. Két estén is műsorra tűzik a csodakanca, Kincsem életét feldolgozó musicalt, ahogy szintén kétszer szerepel a programban az Aladdin is. A sajtótájékoztatón Pintér szenvedélyesen beszélt a lovakról és a lovas színházról. Azt mondta, a lovas színház, egy létező színházi forma, megkerülhetetlen lett a magyar színházi világ palettáján, ha tetszik, ha nem. 

Azért lettünk megkerülhetetlenek, mert látványban és lovas színészi minőségben is világszínvonallal rukkolunk elő 

– fogalmazott Pintér. 

2015 óta láthatók Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók.
Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában