delmagyar.hu podcast

2024.04.09. 16:30

Délmagyar podcast: A vírusokkal is felveszi a harcot a torma

Kovács Erika

A legtöbb embernek a húsvét jut eszébe a tormáról, holott ennek az egyszerű, ellenálló és értékes növénynek egész évben az asztalon lenne a helye. Sokan azért ódzkodnak tőle, mert könnyeket csal az ember szemébe a csípőssége miatt. Ám amilyen csípős, olyan erős hatása is van a szervezetre. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatással bír.

Hajdan a kiskertek hátsó részének vadon termő növénye volt, mára azonban valamiért kikopott onnan. A háziasszonyok jól tudják, a reszelt és ízesített változatot a boltokban, borsos áron könnyű beszerezni, de a feldolgozatlan tormához még a piacokon is csak hosszas utánajárással lehet hozzájutni. Hogyan termeszthetünk tormát? Mik a növény igényei? Erről is beszélgettünk Sipos gazdával, Sipos József növényorvossal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában