Szegedi hírek

2024.04.13. 18:00

Legendás Mercedesekből nyílik kiállítás Szegeden

Több mint száz legendás Mercedest bemutató kiállítást rendeznek április 20-án és 21-én Szegeden, a rendezvényen az 1920-astól az 1990-es évekig mutatnak be különleges autókat, melyek közül soknak egyedi története van - közölte Kovács Dániel, a Dél-Alföldi Mercedes Benz Klub elnöke szombaton.

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Classic Car Show & Expo rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón a szervező elmondta, hogy az ötlet már jó pár évvel ezelőtt felmerült egy 50-60 fős baráti társaságban, akik közül többen rendelkeznek saját hobbiautókkal. Céljuk az volt, hogy mindenki bemutassa saját kedvencét, különleges, gyári állapotú Mercedesét.

Az autók száma folyamatosan nőtt, így a tér nagysága szabott határt annak, hogy mennyi jármű látható a hétvégén. A szegedi Pick Aréna Akadémiai csarnokában 56, a szabadtéri parkolóban pedig mintegy 80 Mercedes sorakozik föl. Köztük olyan autók is lesznek, amelyekből csak néhány gyűjtői darab maradt fenn a világon, és olyanok, amelyeket híres emberek vagy politikusok használtak, valamint autók, melyekhez különleges történetek kapcsolódnak.

Például bemutatnak egy olyan Mercedes-Benz SL 500-at, amelyet röviddel azt követően loptak el egy márkakereskedésből, hogy 1991 októberében elhagyta a stuttgarti gyártósort. Az autó 27 évig szerepelt a lopott autók listáján, és csak 2018 végén találták meg. Azonban ez idő alatt alig használták, mindössze 1909 kilométer került bele.

A kiállításon látható lesz több olyan autó is, amelyek a rendszerváltás után a Köztársasági Őrezredben szolgáltak, mint például a Göncz Árpád által használt W126-os Mercedes Benz, Sólyom László egykori W140-es autója vagy az 1994-1998 között Horn Gyula és családja részére fenntartott Mercedes-Benz W202 C220 Elegance.

Emellett bemutatják az "olajválság ihlette" W126 300 SD-t, amelybe háromliteres dízelmotor került, valamint a W125 500 E-t, az 1990-es évek leggyorsabb szedánját, amelynek motorját a Porsche gyártotta.

A Classic Car Show & Expo nemcsak autócsodákat kínál, hanem számos programmal is várja az érdeklődőket. A Retro Autópiac vendégei mustrálhatják a kínálatot, üzletet köthetnek, és élő aukción is vásárolhatnak új járművet.

A rendezvényen Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel, Kárai Péterrel, a Kárai Exclusive tulajdonosával, valamint a BigBlock Tv szakmai csapatával és a SpeedZone autós magazin újságíróival is beszélgetéseket hallgathatnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában