Szegedi hírek

2024.04.06. 17:00

Új kiállítás nyílt a REÖK-palotában – Galéria

Újabb nagyszabású kiállítást szervezett Szegden a REÖK-palotában a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete. A Távlat címet viselő kiállítás Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző képzőművész közös kurátori munkájának köszönhetően szombattól látható.

Suki Zoltán

Távlat címmel nyílt az új tárlat.

Fotó: Karnok Csaba

 Nagy öröm, hogy a REÖK-ben rendszeresek a kiállítások, hiszen így nyer valós értelmet az összművészeti központ jelentése 

– mondta a Távlat című kiállítás szombati megnyitóján a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

Barnák László szerint a művészeti területek összekapcsolódás, ahogy az a REÖK-ben történik ritkaságszámba megy, hiszen itt zenészek, képzőművészek, de még a színpadi emberek is megtalálják a helyüket. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a szegedi REÖK együttműködése komoly múltra tekint vissza: a tagok rendszeres nevezői és kiállítói a visszatérő Nyári Tárlatoknak és Táblaképfestészeti Biennáléknak, és az Egyesület több ízben rendezett már nagyszabású, saját tárlatokat is a szegedi kultúrpalotában. 2017-ben a Káosz és Rend, 2019-ben a Dimenziók című összeállítást láthatta Szegeden a közönség, legutóbb pedig a Horizont című, a műfajok széles spektrumát átfogó kiállítást 2021-ben.

Akkor mintegy 600 alkotó vett részt műveivel az összeállításban, ezúttal 87 alkotást állítanak ki a REÖK két emeletén.

A Távat kurátorai, Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző képzőművész a többezres taglétszám szem előtt tartása mellett a megszokottnál is nagyobb figyelmet szenteltek annak, hogy az alkotóművészetnek csakugyan minden aktív generációja képviselhesse magát a tárlaton, és kiemelt hangsúlyt kapott az elismert Kossuth- Munkácsy- vagy éppen Ferenczy Noémi-díjasok mellett a legfiatalabb művésznemzedék képviselőinek megszólaltatása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában