Szegedi hírek

2024.05.27. 10:27

Zöld játékszigetté alakul az Agóra

Koós Kata

Zöld hullám mottóval rendez családi napot a Rotary Club Szeged Dóm és a Szent-Györgyi Albert Agóra június 1-jén. Az Agóra teljes épülete zöld játszótérré alakul. A díszteremben néptáncelőadás, koncertek és mesejáték is lesz a színpadi programok sorában. A kamarateremben bábjátékokat tekinthetnek meg a gyerekek, az aulában cserebere-vásár és a „zöld út” kiinduló állomása várja a családokat, a vetélkedő során izgalmas környezetvédelmi feladatokat oldhatnak meg nyereményekért. 

A Játékszigeten a legkisebbeket várják mesékkel és játékos feladatokkal, az első emeleten kézműves foglalkozásokat kínálnak majd, a résztvevők újrahasznosított anyagokkal dolgozhatnak a Napsugaras Népművészeti Egyesület közreműködésével. Lámpást, kistáskát, ékszereket, hűtőmágnest, dísztárgyakat, bábot, nyakláncot, barátságkarkötőt is alkothatnak. 

A harmadik emeleten a „láthatatlan kiállítást” tapasztalhatják meg, a hátsó udvaron kismotorokkal, kerékpárokkal, póniciklikkel játszhatnak a gyerekek, az első udvaron pedig öko-játszóház és interaktív zöld kihívások várnak rájuk. 

A második emeleti Informatóriumban környezetvédelmi előadásokat hallgathatnak, valamint természetfilmet tekinthetnek meg a családok.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában