Szegedi hírek

2024.06.07. 10:19

Sárkányok költöztek a Karolina Iskolába – Galéria

Koós Kata

Elvarázsolt okos kastéllyá alakították a szegedi Karolina Általános Iskola és Gimnázium pincéjét a közelmúltban. A betérőt rögvest öt hatalmas sárkányfej fogadja, majd egy „életre kelő” elvarázsolt tükörbeli arc kalauzolja a termekben. A projekt irányítását ezúttal is Somorjai Karola kollégiumi nevelő vállalta magára, akinek a mesebeli kaland már második nagyszabású, interaktív kiállítása. Tavaly egy sok-sok robottal spékelt, űrbéli projekt megvalósításának volt a motorja. Ez alkalommal is összefogta a tanárokat és a diákokat, hogy a tárlat négy termét benépesítsék. 

A kiállítás alapvetően egy szabadulószoba, amelynek kiindulópontját egy digiális mesekönyv adja. Szereplői, a királylány, a lovag, a tündér és a professzor is változatos kihívások elé állítják a látogatókat. Az egyik terem végében sárkányfészket alakítottak ki, a másikban légben úszó cápát lehet lebegtetni, a többiben a diákok, osztályok és családok által készített, mesebeli bábokat és kastélyokat lehet megcsodálni. A 38 várhoz a legváltozatosabb anyagokat használták fel alkotóik, készítettek kastélyt mohából, kartondobozokból, fából, kavicsból, konzervekből, kártyából és legóból is, sokhoz külön mesét is írtak. 

A kalandorok titkos üzeneteket keresgélhetnek angol, francia és német nyelven, UV-lámpával különböző folyadékokat azonosíthatnak, képernyőkön megtekinthetik, hogy hogyan költözik be egy „valódi” sárkány az iskola udvarára, rendezési algoritmus-játékkal játszhatnak, kipróbálhatják a 3D-tervezést és jelmezekbe is beöltözhetnek. Az Elvarázsolt okos kastélyt hamarosan a Szent-Györgyi Albert Agórába költöztetik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában