Októberben döntenek

2020.09.03. 20:03

Őszi tárlat Vásárhelyen – még fogadják az alkotásokat

Szeptember közepéig fogadják az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatra a jelentkezéseket, eddig több mint százhúsz alkotást regisztráltak. A zsűri október elején választja ki a bemutatandó kétszáz alkotást.

T.Sz.

November 22-én az Alföldi Galériában nyit a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat.

Fotó: Arany-Tóth Attila

Még másfél hétig fogadják a regisztrációkat az idei, november második felében tartandó Vásárhelyi Őszi Tárlatra. A neves kortárs képzőművészeti mustrát hatvanhetedik alkalommal rendezik meg, idén is az Alföldi Galériában. A művészek szeptember 15-ig, műfajonként három-három, 2018-nál nem régebbi alkotással pályázhatnak. Az egyedi, karakteres seregszemlét lassan hét évtizeddel ezelőtt, akkor vásárhelyi kötődésű művészek meghívásával indították útjára.

A 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátori, rendezője a tavalyihoz hasonlóan Pogány Gábor művészettörténész, a kiállítás címzetes kurátora, munkáját Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze segíti társkurátorként és társrendezőként.

November 22-én az Alföldi Galériában nyit a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat.
Fotó: Arany-Tóth Attila

A tárlat tradíciója a művek személyes értékelése, ehhez a regisztrált alkotásokat szeptember 21-én, hétfőn, 10 és 15 óra között a Műcsarnoknál Budapesten, valamint szeptember 22-től 25-ig a vásárhelyi Alföldi Galériában adhatják le alkotóik. A tárlat anyagát válogató zsűri október 8-a és 10-e között választja ki a kétszáz, a jelen képzőművészetét reprezentáló alkotást.

A zsűri a válogatás utolsó napján nevezi meg a tárlat fődíjával, a Tornyai-plakettel, valamint az Életműdíjjal elismert művészeket, és ekkor ítélik oda a további, kiemelt pénzjutalommal járó elismeréseket. Október közepétől a technikai feladatokra is koncentrálnak a Tornyai János Múzeum munkatársai: építik a tárlatot, dolgoznak a katalógus grafikai feladatain.

A kurátorokon kívül a válogatásért felelős zsűritagok még: Fehér Dávid művészettörténész, Szabó Klára Petra képzőművész, a tavalyi tárlat fődíjas alkotója, Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész, Gálhidy Péter Munkácsy-díjas szobrászművész és Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában