Csongrád-Bokros

2021.05.25. 18:50

Rá sem lehet ismerni a felújított bokrosi könyvtárra – Fotók

Kibővített tér, teljesen új bútorzat, izgalmas gyereksarok és digitális jólét pont is várja az olvasókat az újranyitott fiókkönyvtárban. A felújítást a helyiek igényei alapján végezték, így barátságos, de tartós bútorokat szereztek be.

M. A.

A felújított könyvtár a Bokrosi Mûvelõdési Házban. Fotó: Majzik Attila

– Minden látogatónk egyetért abban, hogy már nagyon ráfért a felújítás a könyvtárra, örülnek az olvasók, hogy ilyen tágas lett az új elrendezés. Na­gyon várták már, hogy újra ki­­nyithassunk, egyre többen jönnek, és vannak új beiratkozóink is

– számolt be Orvos-Kiss Éva, a Bokrosi Művelődési Ház rendezvényszervezője.

Az épületet tavaly esett át egy teljes körű felújításon, amely során az ott dolgozók észrevételeit is figyelembe vették.

Az átépítés során kiszélesítették az épületet, ezáltal kibővült a tér.

– Korábban a könyvtár az épület másik végében volt, a mostanihoz képest körülbelül feleekkora területen. Az épület kibővítésével a szolgáltatói tér is megnőtt, és integrálható lett a művelődési ház és a könyvtár funkciója, egy helyen működik a szabadpolcos könyvtár és a klubhelyiség

– magyarázta Il­­lés Péter, a Csemegi Károly Könyvtár igazgatója.

A felújítási projektet a Nemzeti Kulturális Alap 2,3 mil­lió forinttal támogatta, de az önkormányzat is beszállt a költségekbe.

A beruházás so­­rán arra törekedtek, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezze magát a könyvtárban: a bejárathoz legközelebb kapott helyet a folyóirat-olvasó, bentebb pedig a új polcok közötti térben helyezték el az asztalokat, székeket: itt klubfoglalkozásokat is lehet majd tartani. A kicsiket barátságos gyereksarokkal várják, emellett egy digitális jólét pontot is kialakítottak két számítógéppel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában