Nightwish tribute band

2021.08.09. 17:57

Külföldre kacsingat az Uneksia zenekar – Fotók

Ritkán koncertezik hazánkban a finn Nightwish zenekar, így a rajongótáboruk az együttes tribute bandjainek fellépésein élheti át azt, amit egy élő koncert kínál. A tribute zenekarok közül is kiemelkedik a csongrádi Uneksia együttes.

Majzik Attila

A csongrádi Uneksia együttes koncertje az Arena Gardenben. Fotó: Frank Olivér

Fotó: Frank Olivér

– Főleg pesti és szegedi klubkoncerteken lépünk fel, de a Dunántúlon motoroskluboknak is zenéltünk, illetve legutóbb az Arena Gardenben koncerteztünk. Ekkora színpadon és közönség előtt még nem léptünk fel – számolt be Gyöngyössy Orsolya énekes.

A zenekar 2017 őszén állt össze. A három Gyöngyössy testvér, Orsolya, Jázmin és Géza mellett a dobos Kornfeld László, a basszusgitáros Takács Gábor és a szólógitáros Vastag Ferenc zenél a bandában. Közös bennük, hogy

mindannyian munka mellett, szerelemből játszanak az együttesben.

– Néha úgy érzem, fehér hollók vagyunk, mert a legtöbb tribute zenekar pesti. A névválasztás is jól tükrözi, mit jelent nekünk a zenekar. Az Uneksia finnül azt jelenti, „vágyálom”. Ez a mi vágyálmunk, amiért komoly áldozatokra is hajlandóak vagyunk – szögezte le az énekesnő.

– A Nightwishnek három különböző énekesnője is volt, ezt nehéz és szép feladat hitelesen megjeleníteni a színpadon. Mi nem átfogalmazni akarjuk a finn együttest, hanem minél hitelesebb, autentikus élményt akarunk adni a rajongóknak. A Nightwish ritkán, ötévente koncertezik erre, a jegy is elég drága – tette hozzá.

A banda aktívan töltötte a járványhelyzetet, sok új számot tanultak meg. Külföldre is hívják a zenekart, őszre pedig klipforgatást is terveznek.

– Egy lengyelországi fellépésünk már egy éve halasztódik a Covid-helyzet miatt, de szerveződik egy romániai és egy szlovákiai koncertünk is. Újragondoljuk a színpadtechnikánkat, őszre pedig egy komoly stúdiófotózást tervezünk, illetve egy videoklipet is forgatunk itthon, a Belsővárosban. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi értékeket is meg tudjuk mutatni, mert büszkék vagyunk rá, hogy csongrádiak vagyunk – fogalmazott az énekesnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában