Helyi kultúra

2021.10.28. 20:07

Kettős képzőművészeti kiállítás nyílt Szegeden

Csütörtökön kettős képzőművészeti tárlat nyílt a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Kara Rajz- és Művészettörténet Tanszékének Galériájában.

Varga Lilla

Fotó: Karnok Csaba

A kiállítás egyrészt Papp György tavaly elhunyt képzőművésznek állít emléket, aki egykori kiváló oktatója volt a tanszéknek.

– Papp György munkásságára jellemző a népművészeti motívumoknak a tömbös, képi használata, továbbá a humor és mívesség – mondta Marosi Kata tanszékvezető a megnyitón. A tárlaton grafikákat, és tűzzománc technikával készült műveket tekinthetnek meg az érdeklődők. Sajátos titkokat rejtenek az alkotások, és a népmesék motívumai aprólékosan kidolgozva jelennek meg.

A harmincegyedik alkalommal megrendezett Plain Air Nemzetközi Alkotótelep, Mesterek és tanítványok találkozóján a művésztelepen készített alkotásokat is szemügyre vehették a művészetkedvelők.

 

Fotó: Karnok Csaba

– Minden évben tartunk Szegeden bemutatót, jelenleg huszonegy képzőművész munkáját tekinthetjük meg, amelyek különféle technikákkal készültek. Idén a szobrok tekintetében a fát részesítették előnyben az alkotók – emelte ki Aranyi Sándor, a Plein Air kurátora. Hozzátette, a művésztelep egyik lényege, hogy az alkotók más képzőművészeti formákat is kipróbálhatnak.

A kiállítások megtekinthető november 20-ig a tanszéki galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában