Hódmezővásárhely

2021.12.16. 08:10

700 mesekönyvet gyűjtöttek

Több mint hétszáz mesekönyv gyűlt össze civil adakozók, diákok, a vá­sárhelyi református gyülekezet tagjainak felajánlásával – összegezte lapunknak Kádárné Zsoldos Edit, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium könyvtárosa, a gyűjtés egyik koordinátora.

Tábori Szilvia

Fotó: Kádárné Zsoldos Edit

A nagy halom kötet felét a kárpátaljai Mezővári Református Tündérkert Óvodába vitték el személyesen. 

 

– Négy magyar nyelvű csoport működik az intézményben, magam is ott szembesültem a ténnyel, hogy csakis így juthatnak magyar nyelvű könyvekhez a kisgyerekek. Ez még inkább felértékelte az ajándékozás örömét – mondta a szervező, aki idén először járt a mezővári óvodában. 

Öröm adni és kapni: magyar nyelvű mesekönyveket kaptak a kárpátaljai óvodások. Fotó: Kádárné Zsoldos Edit

A Bethlen-gimnázium, a Szőnyi-iskola, a Hódmezővásárhelyi-Ótemplomi Református Egyházközség Lelkészi Hivatala és az Aranyossy-iskola az elmúlt hetekben gyűjtőpontként működött. A könyveket Grezsa István segítségével utaztatták a határon túlra. 

 

A torontálvásárhelyi óvodának hasonló mennyiséget visznek, szintén személyesen. A Magyar Református Szere­tetszolgálat hagyományos ad­venti adománygyűjtő kezdeményezése a Nyilas Misi-pakk, amellyel a nélkülöző gyerekeknek szeretnének örömet okozni, hiszen számos család él mélyszegénységben határainkon innen és túl. 

 

Az akció egyik ki­­emelt elemeként gyűjtötték Vásárhelyen a Kárpátaljára szánt mesekönyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában