Helyi kultúra

2022.01.17. 21:57

Pilinszky-kiállítás érkezett Vásárhelyre

Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

Pilinszky János művészete szorosan összefügg egy megszenvedett és következetes, meg nem alkuvó önvizsgálattal. A költő életét és meghatározó élményeit bemutató tárlat nyílt Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. 

 

A kissé szabálytalan ívben egymás mellé rendezett molinókból álló kiállítást szinte bárhol elkezdhetjük: a kiválasztott idézetek, a költő életnagyságú fekete-fehér figurája, máshol csupán arcának sziluettje, a kézzel írott sorok életének meghatározó momentumait idézik meg. A vásárhelyi művelődési központban január végéig látható tárlaton a költő hagyatékát gondozó Hafner Zoltán érzékeny kép- és szövegválogatása megmutatja nekünk Pilinszky Jánost. 

 

A hétfői megnyitón Cserjés Katalin nyugalmazott egyetemi docens lapunknak úgy fogalmazott, a Hafner Zoltán által összeállított molinósor nem hagyományos értelemben vett pályaképet kíván nyújtani a kettős évfordulós szerzőről, hanem a legfőbb témáit, sorsképeit tárja az érdeklődők elé a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költőjétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában